keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Joulutunnelmaa hotelli Tornissa
Aulassa joulukuusen ja glögin tuoksut sekoittuvat, taustalla soi hiljaa jouluinen musiikki. Joulun taika on laskeutunut Solo Sokos Hotel Torniin Helsingin keskustaan. On tavallista rauhallisempaa. Vastaanottomme Alisa nauttii työskentelystä joulutunnelmaa huokuvien asiakkaittemme kanssa.

”Tämä on kolmas perättäinen joulu, jolloin olen aattona ja joulupäivänä töissä vastaanotossa. Teen mielelläni näitä vuoroja. Pidän joulun työpäivistä, ne ovat aivan erilaisia kuin joulun alusviikot. Ennen joulua hotelli on tupaten täynnä; on pikkujoulukausi ja majoitamme kiireisiä liikematkailijoita ja ostoskassien kanssa rientäviä vapaa-ajan matkailijoita. Yhtäkkiä kiire pysähtyy, kun joulu saapuu. Baarista leijailee ilmoille glögin tuoksu, kuulen vastaanotossa soivan kauniin musiikin, ja tunnelma muuttuu. Hotelliin laskeutuu miellyttävä rauha ja hiljaisuus.

Jouluna hotelli ei ole ihan täynnä, mutta asiakkaita riittää. Muutamat heistä muistan jo aiemmilta jouluilta. On eräskin rouva, joka majoittuu säännöllisesti Tornissa aina joulunpyhinä. On mukavaa, että joulunaikaan voimme varata kullekin asiakkaalle juuri sen kaikista mieluisimman huoneen, kummalta puolelta Tornia tahansa. Hotelli on koristautunut jouluun mutta niin ovat asiakkaatkin. Kaikki ovat pukeutuneet tavallista juhlavammin.


Hotellin vastaanotossa meitä kaikkia ilahduttaa joulukuusi. Tarjolla on piparkakkuja ja suklaata. Kaikkialla leijuu ihania tuoksuja, joista ei suinkaan vähäisimpänä ravintolasta kantautuva jouluruuan tuoksu. Ravintola Torni onkin jouluna aivan täynnä. Joten pöytävaraus pitää tehdä, jos haluaa nauttia jouluateriansa ravintola Tornissa. Ravintolamme jouluateria on mielestäni niin ainutlaatuisen hyvä, että olen toisinaan vienyt puolisonikin sitä syömään.

Jouluaattona täpötäydessä ravintolassa on aina myös lapsia, joten joulupukkikin saapuu meille joka vuosi. Odotamme taas jännityksellä, että muistaahan pukki tulla Torniin tänäkin jouluna.
Jouluyö on yleensä hyvin hiljaista aikaa vastaanotossa. Saatan jopa ehtiä siivoilemaan ja tekemään sellaisia vastaanoton rästitöitä, joille ei arjen kiireessä ole aikaa. Mutta ennen kaikkea nautin ihanasta tunnelmasta. Meitä on ollut sama porukka töissä jouluisin jo useamman vuoden ajan. Olen tyytyväinen, kun kaikilla on hyvä mieli - niin asiakkailla kuin työkavereillanikin.

Toivotan sydämestäni rauhallista joulua, ja kutsun kaikki viettämään ihanaa jouluaikaa Solo Sokos Hotel Torniin.”

Alisa Vesterinen,
vastaanotto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti