perjantai 19. tammikuuta 2018

Bliniviikot!

Bliniviikot ovat taas täällä. Blineillä tarkoitetaan suolaisia ohukaisia, jotka on valmistettu usein vehnä- tai tattarijauhoista. Blinit toimivat täydellisesti alkuruokana tai pääruokana ja niiden seuraksi sopivat monet erityyppiset suolaiset lisukkeet. Perinteisesti blinien seurana nautitaan smetanaa, sipulia, mätiä, kaviaaria ja suolakurkkua.

Tarjolla myös gluteenittomia blinejä!

Tuo Venäjältä kantautunut herkku on saanut erilaisia herkullisia variaatioita. Perinteisen lettutaikinan sijaan, voi blinitaikinan valmistaa hiivasta niin että se tekeytyy yli yön, taikinaan voi lisätä kermaviiliä, jugurttia tai olutta. Perinteiset blinit ovat kuitenkin yksinkertaisia valmistaa ja herkullisen maun takaavat hyvä resepti ja paistotaidot.


Lauantaibrunssin antimia.

Blinejä voi paistaa lähes millä tahansa pannulla. Tärkeää paistovaiheessa on käyttää kirkastettua voita, joka ei kärähdä pannulla. Blinin kääntövaiheen pystyy parhaiten päättelemään, kun taikina alkaa kuplia pannulla ja kuplat puhkeavat, on aika kääntää blini.

Mikäli mieluummin astut valmiiseen pöytään kuin järjestät lettukestejä, pääsee Tornissa nautiskelemaan blineistä lauantaibrunssilla sekä myös listalta tilattuna. Kyytipojaksi sopii erinomaisesti kuplivat juomat, kuten samppanja tai erikoisoluet.

Tornin lounas- ja illallislistalta tilattavat blinit on valmistettu talon ehdottoman salaisen ja perinteisen reseptin mukaisesti.


BLINI SIIANMÄDILLÄ (L) 20,00 €
BLINI MUIKUNMÄDILLÄ (L) 23,00 €
BLINI SUOLAKURKULLA JA HUNAJALLA (L) 17,00 €
BLINIVALIKOIMA (L) 32,00 €
Blinivalikoima sisältää kaksi rapeaksi paistettua bliniä, täytteenä siian- ja muikunmätiä, suolakurkkua ja hunajaa.
BLINI KAVIAARILLA (L) 150,00 €

Blinejä ja ylellistä kaviaaria?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti