keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Palvelupäällikkömme Eva


Ravintola Tornin keittiöstä kuuluu iloista hyräilyä ja me kaikki tiedämme jo mistä tuo ääni kantautuu. Meidän valloittava palvelupäällikkömme Eva valmistelee kokousta Näköalakabinettiin. Tilan valmistelussa on paljon työtä, eikä 20 hengen seurueelle tarjoilu yksin ole helpoimpia työtehtäviä. Rautaisella ammattitaidolla tämäkin onnistuu, eikä hymy hyydy.

”Aloitin 1975 syksyllä tarjoilijana. Vuonna 1980 Torni meni kiinni remonttia varten ja me kaikki siirryttiin muihin ravintoloihin vuodeksi, jäin siitä äitiyslomalle ja kotiin. Tulin takaisin syksyllä 1985 ja siitä lähtien olen ollut kokoajan. Olen tuntenut Tornin omakseni ja täällä on ollut hyvä työskennellä.”

Kun meillä uusilla on kysyttävää, tiedämme kaikki kenen puoleen kääntyä. Eva tietää talostamme ja erityisesti ravintolasta sekä kokoustiloistamme kaiken.

Onko Tornissa tapahtunut suuria muutoksia toimintavuosiesi aikana?

”Torni on muuttunut paljon ihan niin kuin koko ravintola-ala. Minulla on paljon ihania muistoja vuosien varrelta, joita on mukava muistella. Eteenpäin on kuitenkin mentävä.”

Kabinetit koristellaan ja viimeistellään upeiksi ennen asiakkaiden saapumista.

Pitkän urasi aikana on varmasti sattunut ja tapahtunut kaikenlaista. Osaatko mainita urasi ikimuistoisimpia tapahtumia tai asioita?

”Olen tavannut ja oppinut tuntemaan paljon ihania asiakkaita sekä henkilökuntaa, vaikea panna tärkeysjärjestykseen. Suurin yllätys oli, kun sain presidentin myöntämän kunniamerkin työstäni vuonna 2005.”

Torni on tunnetusti ollut yksi Helsingin suosituimpia paikkoja ja ravintoloissamme ja hotellissamme on vieraillut monia julkisuuden henkilöitä sekä muita arvokkaita vieraita. Kysyin Evalta kuka onkaan ikimuistoisin henkilö, jota hän on päässyt palvelemaan?

”On niin monta ihanaa vierasta, ikimuistoisin on ehkä Harry Belafonte säteilyllään, Roger Moore Charmillaan. Jane Fonda reippaudellaan…”

Ritarikabinetti on Evan valtakuntaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti