sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Majoitutteko mieluummin Jugend puolella?

Hämmentävä kysymys, jonka hieman huoneluokasta riippuen sisään kirjautuvat asiakkaat kuulevat vastaanotossa. Useammin vierailevilla kanta-asiakkaillamme on jo omat ehdottomat suosikkinsa ja toiset pitävät huoneluokkien tuomasta vaihtelusta. Art Deco huoneet sijaitsevat alkuperäisessä Torni rakennuksessa, joka vuonna 1931 nousi kohti korkeuksia ja kauniit, valoisat ja korkeat jugendtyyliset huoneet löytyvät vuonna 1903 rakennetun Kyllikin puolelta. 

Huonekorkeus, valoisuus ja tilantuntu ovat jugend sviitin parhaita puolia upean sisustuksen lisäksi.

Kuten menestyneen ja maineikkaan hotellin arvatakin saattaa, vuonna 1980 tuli aika laajentaa. Tornin historialliseen maineeseen sopi täydellisesti vieressä ennen asuinrakennuksena toiminut Kyllikki. Tuo kaunis rakennus edusti aikakaudelleen tyypillistä jugendtyylisuuntaa. Upeita ja koristeellisia jugend rakennuksia voi Helsingissä ihailla erityisesti Eiran ja Katajanokan alueella. 

Kyllikki on entisöity ja sisustettu aikakaudelleen tyypillisesti, Suomalaista designia kunnioittaen. 
Kyllikki oli vuosien saatossa toiminut asuintalona herrasväelle ja heidän palvelijoilleen. 
Rakennus jakautui keskeltä, rappukäytävän kohdalta kahtia ja rakennuksen kaukaisimmassa päässä, jonne numerot suurenevat asui herrasväki ja alkupäässä palvelusväki. Jugend hengen mukaisesti entisöity Kyllikki on kansallisromanttisen ja kalevalaishenkisen aikakauden tuote.

Kyllikin ihastuttavat tassuammeet houkuttelevat kuumaan kylpyyn.
Kyllikin seinät on koristemaalattu kiinteistöstä löytyneitä luonnonaiheita mukaillen ja koristeellisuus näkyy myös yleisissä tiloissa olevissa upeissa lasimaalauksissa. Historian havina ja talon tuhannet tarinat kaikuvat erityisesti rakennuksen rappukäytävässä ja ensimmäisestä kerroksesta löytyvässä eteisessä. 

Vihreä ja viininpunainen olivat aikakaudelle tyypillistä värimaailmaa.
Värimaailma perustuu aikakaudelle tyypillisiin väreihin, kuten vihreään ja viininpunaiseen. Myös kaluste- ja valaisinmuotoilu on mukautettu jugendin ja kansallisromantiikan henkeen. Esimerkiksi kaikki talon työtuolit ovat Eliel Saarisen käsialaa, samoin kuin sviittien House-collection- ja Huvila-kalusteet.

Eliel Saarisen Hvitträsk -pöytäryhmä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti