torstai 29. kesäkuuta 2017

Tornilaisten täydelliset kesäpäivät

Pyysin työntekijöitämme kertomaan, millainen olisi täydellinen päivä Helsingissä rakkaiden ystävien seurassa.

Merin päivä alkaisi piknik vierailulla Suomenlinnassa, joka on helsinkiläisten joka vuotinen must. Kauppatorilta saa herkulliset eväät ja piknikin jälkeen jatketaan matkaa upeaa Esplanadin puistoa pitkin kohti Ateljee Barin maisemia.

Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto: Arttu Kokkonen

Suomenlinnan hoitokunnan kuva-arkisto: Arttu Kokkonen
Saunaharrastajamme kävisi viilenevänä kesäiltana myös fiiliksistä riippuen Sompasaunalla, Löylyssä tai Allas Sea Poolillla. Allas ja Löyly tarjoavat saunan lämpöä ja uinnin riemua tyylikkäästi keskustan sykkeessä, kun taas sympaattinen Sompasauna on rauhallisemmalla paikalla, mutta kuitenkin lähellä keskustaa. Sompasaunan edustalla on myös nuotiopaikka, jossa voi grillailla omia herkkuja ja rannalta pääsee pulahtamaan raikkaaseen meriveteen. Ilmainen ja kaikille avoin Sompasauna on vienyt Merin sydämen ja käyntiin suositellaankin varaamaan aikaa ja oikeanlaista mieltä. Saunareissu on täydellinen vaikkapa ensitreffeille!


Pieni ja boheemi Sompasauna. Sompasauna.fi

Sompasauna.fi


Alinan täydellinen kesäpäivä alkaisi auringon lämmittämällä terassilla Kaivopuistossa, Mattolaiturilla. Upea rantaviiva ja maisemat houkuttelevat vierailemaan myös läheisillä rannoilla, jonne pääsee vierestä lähtevillä lautoilla. Pihlajasaari ja Uunisaari, ovat lyhyiden lauttamatkojen päässä. Saarilta löytyy upeat suojaisat rannat, sekä kahviloita, saunoja ja ravintoloita.


Pihlajasaarelle kannattaa lähteä ajoissa, sillä tämä on suosittu Helsinkiläisten kesäpäivän vietto paikka. Turisti-info.fi
Rannalla loikoilun jälkeen seurue hyppäisi raitiovaunuun 3, joka kulkee mukavan reitin, jonka varrella ihailtavaa riittää. Loppupäivästä, olisi täydellistä päästä hotellille laittautumaan ja jatkamaan iltaa kaupungin sykkeeseen. Legendaarinen Mummotunneli Aleksanterinkadulla on koettava ainakin kerran kesässä. Jokseenkin ruuhkainen ja ahdas terassien ja baarien keskittymä, tuo oikeassa mielentilassa ihanasti etelä Euroopan loman mieleen.


Raflaamo.fi


Helena veisi ystävänsä Helsingin kaupunginmuseoon, näyttäisi Kampin kappelin ja Kansallismuseon, joissa mielenkiintoista nähtävää riittää pitkäksikin aikaa. Seuraavaksi ajettaisiin raitiovaunulla kauniiseen Arabianrantaan. Vanhakaupunki on upeaa aluetta ja sillä on takanaan pitkä historia. Vanhankaupunginkoski on itsessään näyttävä paikka ja koskella on myös huikeat kala-apajat! Matka jatkuu rantaa pitkin Lammassaareen. 

Vantaanjoki.fi
Lammassaareen johtavan pitkospuureitin varrelle mahtuu korkea kaislikkomeri, muutama laiduntava lammas, paljon lintulajeja ja ihana kallioranta pienessä mökkikylässä. Loppupäivä olisi ihana viettää pyörämatkan päässä löytyvässä Vallilan siirtolapuutarhassa tai pienessä ja idyllisessä Kumpulan Maauimalassa. 


Suojaisassa paikassa sijaitseva Maauimala on isoveljeään rauhallisempi helmi keskellä Helsinkiä. Helsingin Kaupungin Museo: Möller

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti