perjantai 30. kesäkuuta 2017

Helsinki mereltä käsin!

Saamme monesti kyselyitä erilaisista sightseeing kiertoajeluista ja risteilyistä. Päätimmekin käydä testaamassa Royal Linen kauppatorilta lähtevän näköalaristeilyn, joka kestää noin 1,5 tuntia ja maksaa normaalisti 23€. Päivisin kesäaikaan tunnin välein lähtevät laivat kiertävät Helsingin edustalla, kun taas iltalähdöillä pääsee tutustumaan Itä-Helsinkiin tai Espooseen. Me halusimme tutustua omaan kotikaupunkimme rannikkoon mereltä käsin.


Kauniista säästä ja turisti sesongin huipustakin huolimatta aluksessa riitti kaikille istumapaikat yläkannella. Vilukissat pääsevät katettuun alakertaan, jossa myös laivan ravintola sijaitsee. Loistava henkilökunta tarjoilee juomia ja naposteltavaa kohtuulliseen hintaan. Mukava yllätys oli, kun tarjoilija kävi kannella ottamassa tilauksia, eikä asiakkaiden tarvinnut alkaa testaamaan tarjoilutaitojaan itse laivan rappusissa.

Kierros lähtee Kauppatorilta, aivan Kolera altaan vierestä. Reitti kulkee rantaa pitkin Kaivopuiston, Eiran, Uuni- ja Pihlajasaaren kautta Suomenlinnaan, kiertää Suomenlinnan kautta ohi Vallisaaren, Vasikkasaaren, Santahaminan, Laajasalon ja Korkeasaaren, lopuksi koukaten Katajannokan ja Kruunuhaan kautta takaisin Kauppatorille. Koko kierroksen ajan nauhoitettu opas kertoo saarien historiasta mielenkiintoisia faktoja sekä suomeksi, että englanniksi.

Kokonaisuudessaan kierros oli täydellinen ajanviete kauniina kesäpäivänä. Varoituksen sanana suosittelemme kuitenkin varaamaan riittävästi lämmintä vaatetta mukaan, sillä merellä saattaa tuulla huomattavasti enemmän kuin rannikolla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti