perjantai 26. toukokuuta 2017

Kesävinkkejä auringossa ulkoiluun!

Aurinko alkaa pikkuhiljaa lämmittämään kevätunessa nukkuvaa Helsinkiä, joka tarjoaa asukkailleen ja vieraileville tähdille suunnattomasti erilaista tekemistä. Ilmojen lämmetessä paras tapa viettää kaunista päivää on tutustua Helsingin erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin. 

Jatkuvasti uudistuva Helsinki tarjoaa runsaasti erilaisia aktiviteetteja.


Pyöräily
Pyöräily on loistava tapa tutustua pienen suurkaupunkimme ihmeisiin. Kaikki hienoimmat kohteet ovat pyörämatkan päässä ja matka taittuu jopa nopeiten, liikenneruuhkia välttäen, aurinkoisessa säässä pyöräillen. Hotelli Torni tarjoaa asiakkailleen pyöriä käyttöön, jonka lisäksi Helsinki on panostanut pyöräilyyn julkisen liikenteen liikkumisen muotona ja tarjoaa kaupunkipyöriä kaikkien käyttöön. Kaupunkipyörä pisteitä on ympäri kaupungin ja niistä voit maksukortilla lainata pyörän käyttöösi ja palauttaa sen toiseen pyöräpisteeseen. 

Rekistöröinnin, ohjeet ja kaupunkipyöräkartan löydät HSL:n sivuilta. SUP-lautailu
Suppailu on hyvä aloittaa pienissä aalloissa, tuulen suojassa ja auringon lämmössä Töölönlahdella. Hakuna Matata tarjoaa asiakkaille mukavin hinnoin SUP-lautojen vuokrausta, ihanassa chill out henkisessä miljöössä. Hintaan sisältyy aina myös opastus laudan käyttöön. 

Hinnat ja lisätietoa http://www.hakunamatata-sup.fi/Melonta
Melontaa pääset kokeilemaan myös Töölönlahdella Hakuna Matata liikkeessä tai merellisemmissä maisemissa Cafe Regattan edustalla. Tunnelmallinen hyvänmielen kahvila on jo itsessään nähtävyys, johon melontaretki on mukava yhdistää. 

www.caferegatta.fi


Melonta on oivallinen tapa tutustua esimerkiksi saaristoon.


Wakeboard
Vaudin huumasta nauttivat voivat lähteä kokeilemaan wakeboardingia Hietaniemen länsikärjessä sijaitsevaan Wakespottiin. Wakeboarding on ikään kuin vesihiihdon ja lumilautailun välimuoto, jossa lautailijaa vedetään vaijerilla eteenpäin vedessä sijaitsevalla radalla. Wakespotti tarjoaa radan lisäksi välinevuokrausta ja opastusta, joten myös ensikertalaiset ovat tervetulleita. Pakkaa mukaan uikkarit, pyyhe ja juomapullo ja lähde nauttimaan vauhdin huumasta. 

Hinnat ja lisätietoa http://www.wakespot.fi/faq 
Retkeily
Tutkimusmatkailija pakkaa mukaan kävelykengät ja suuntaa Suomenlinnan lisäksi viime vuonna turisteillekin avattuun Vallisaareen. Kauppatorilta pääsee helposti useita kertoja tunnissa lautalla Suomenlinnaan ja Vallisaareen. Mukaan kannattaa napata Kauppatorin kesäherkkuja, kuten mansikoita ja herneitä, joiden kanssa on mukava viettää piknikkiä upeassa Suomenlinnan saaressa. Parhaiten saaren salaisuuksiin pääsee tutustumaan opastetulla kierroksella, joita järjestetään päivittäin kesällä, mutta linnoitusta voi tutkia myös omaan tahtiin. 

Suomenlinnassa riittää tutkittavaa.Vallisaaresta löytyvät kaikki retkeilyyn tarvittavat palvelut, kuten vesipisteet, kuivakäymälät, piknikpöydät ja kahvilapalvelut. Saaren vuosia villinä rehottanut luonto ja eläinkunta ovat nähtävyys itsessään, jonka lisäksi saarella on liuta mielenkiintoista historiaa takanaan. 

Tutustu Vallisaaren historiaan http://www.luontoon.fi/vallisaari/historia 


Uiminen
Tuota usein kesän luksuksena pidettyä ulkona uimista, pääsee ympärivuotisesti harrastamaan Kauppatorin kupeessa sijaitsevalla Allas Sea Poolilla. Kauniina kesäpäivänä on ihana köllötellä upealla puuterassilla ja käydä virvottautumassa lämmitetyssä tai viileässä merivesi altaassa. Kylmenpänäkin päivänä saunat, lämmin vesi ja kahvilan kuumat juomat mahdollistavat tämän kesäisen harrastuksen. 

Allas Sea Poolilla on lämmitetyn altaan lisäksi merivesiallas. 

Saunat lämmittävät uimareita myös illan pimeässä.Kun lämpötilat vihdoin nousevat, päästään nauttimaan myös legendaarisen Stadikan, eli uimastadionin maauimala meiningistä. Uimastadikka avaa ovensa tänä vuonna toukokuussa äitienpäivänä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti