tiistai 30. toukokuuta 2017

Torni rakentamassa kestävää matkailua!

Green Key -merkin saanut hotelli on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.


Myös meidän hotellimme on Green Key sertifioitu. Ennen saapumistanne, siivoamme huoneenne ekologisesti, luonnolle armollisilla pesuaineilla, jotka ovat myös allergiaystävällisiä, eivätkä vaikuta negatiivisesti huoneilmaan. Huoneiden suihkut ovat vettä säästäviä ja myös suurin osa talomme valosta saadaan energiaa säästävästä LED -valaistustuksesta. Myös ravintolamme on omalta osaltaan vahvasti mukana Green Key toiminnassa.
Menussa on aina saatavilla kasvisvaihtoehto ja sesongin tuotteita. Tällä hetkellä saamme nauttia parsasta, raparperista ja pian listalla näkyvätkin jo mansikat! Ravintola Torni pyrkii saamaan myös ruokahävikin minimiin ja kannustamme esimerkiksi lapsia erillaisin tavoin ottamaan aamiaisella ruokaa lautaselle vain sen verran, mitä tulee syötyä.
Puhtaat lakanat ja laadukas sänky ovat monille hotellielämän luksusta. Petivaatteiden pesu kuluttaa kuitenkin useita litroja vettä, jonka johdosta petivaatteiden vaihtoa ei suoriteta pidemmissä majoituksissa joka päivä, muutoin kuin asiakkaan pyynnöstä. Myös käyttämällä samaa pyyhettä useamman päivän, voit vaikuttaa veden kulutukseen omalta osaltasi.Huoneista löytyy opastusta Green  Key toimintamallista ja vinkkejä, miten pystyt majoituksesi aikana vaikuttamaan osaltasi kestävään matkailuun. On esimerkiksi toivottavaa, että jätät kierrätettävät pullot erilleen muista roskista, jolloin kerroshoitajamme pystyy kätevästi viemään ne omalle paikalleen. Myös valojen sammuttaminen on helppo ja ja tärkeä osa toimintamallia.Toukokuun saavuttua kaivoimme myös pyörät talvivarastosta. Pumppasimme renkaat ja pyyhimme pölyt, jotta saimme pyörät taas hotellivieraiden käyttöön. Polkupyörät ovat osa Green Key ohjelmaa ja tarkoituksena on helpon liikkumismuodon lisäksi tarjota ympäristöystävällinen liikkumismalli.


Valitsemalla pyörän matkasi kulkuvälineeksi, autat meitä säästämään luontoa ja todistetusti liikut myös nopeammin ruuhka-aikana keskustassa! Helsingin kaupunki on panostanut pyöräilyyn liikkumisen muotona ja tarjoaa kaupunkipyöriä osana julkista liikennettä. Kaupunkipyörän saa myös ulkopaikkakuntalainen lainattua esimerkiksi Rautatientorilta.


Mikäli matkasi on turhan pitkä pyöräilyyn, otathan huomioon hyvän julkisen liikenteemme ja käytät taksin sijasta bussia tai junaa. Henkilökuntamme auttaa sinua mielellään aikataulun ja reitin valinnassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti