torstai 2. maaliskuuta 2017

Kulinaristin Kallio

Ravintola Tornin ruoka on herkullista, mutta joskus värikäs makumatka piristää harmaatakin päivää. Tässä postauksessa tahdonkin tarjota vinkkejä uusien herkullisten ruokaelämysten löytämiseen Helsingissä.

Boheemia ilmapiiriä ja etnisiä herkkuja tarjoava Kallio on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen stadilaisiin ja herkullista ruokaa tarjoavien tunnelmallisten ravintoloiden määrä on yhä kasvamaan päin. Kalliossa lähes jokainen ravintola on myös tietoinen vegaanisen ruokavalion suosiosta ja tarjoaa kasvisvaihtoehtoja osana menuitaan.

Kallio sijaitsee Hakaniemen vieressä ja voitkin yhdistää ruokaseikkailun esimerkiksi osaksi Hakaniemen ihanaan kauppahalliin tutustumista. Perheen pienimmät nauttivat varmasti myös huikeasta Leikkiluolasta. Nappaa vielä Hakaniemen torilta kevään kunniaksi jäätelöt ja jatka matkaa kohti Kallion ihmeellistä maailmaa.

Kallion parhaita ravintoloita

Aitoja Thaimaan makuja löydät Korpthaista (Kolmas Linja 36), Tuk Tukista (Vaasankatu 19) ja Lemon Grassista (Kolmas Linja 12). Ruoka on todella herkullista ja tätä autenttisempaa thaimaalaista ruokaa on vaikea löytää Suomesta! Korpthai on erityisen tunnettu curreistaan ja Tuk Tukin nuudeliannokset ovat vailla vertaistaan. Tilausta tehdessä kannattaa huomioida, että tulinen tarkoittaa todella tulista.

 Marokkolaisiin makuihin voit tutustua Sandrossa (Kolmas Linja 17). Värikäs ruoka on valmistettu sesongin tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Sandrossa kannattaa valita kolmen ruokalajin menu tai valita muutama pääruoka, jotka voi jakaa seuralaisen kanssa, päästäkseen tutustumaan makumaailmaan parhaiten. Sandrossa ei kerta riitä, vaan tahdot palata yhä uudelleen ja käydä koko menun läpi.

Sandron brunssi lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10-16. Sandro.fi

Valitse kolmen ruokalajin menu ja tutustu marokkolaiseen makumaailmaan. Sandro.fi

Japanilaisessa Rojissa nautit herkullista, laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista valmistettua sushia (Kolmas Linja 16). Ravintola on tyylikäs kulmakuppila, jonka sisustuksessa on yhdistelty upeasti skandinaavista ja japanilaista tyyliä.

Vegaanisia herkkuja voit nautiskella Just Vegessä (Vaasankatu 15). Pienen ja tunnelmallisen Just Vegen bravuureja ovat ehdottomasti burgerit ja falafelit, jotka tehdään alusta loppuun itse. Suuret annokset ja ystävällinen palvelu kruunaavaat kokemuksen.

Just Vegen Pulled "pork" on yksi suosikeista. 


Just Vegen herkulliset falafelit vievät kielen mennessään.

Suomalaisessa Döner Harjussa (Fleminginkatu 23) tarjoillaan Helsingin parasta kebabia ja annokset ovat perinteisten kebabannosten vastaisesti ihanan raikkaita.

Ruplan (Helsinginkatu 16) vaihtuva brunssi tarjoaa makuja maailmalta viikonloppuisin. Menu sopii erinomaisesti myös kasvissyöjille, vegaaneille ja gluteenittomille ruokavalioille! Tarjolla on aina noin kymmentä eri salaattia, paria lämmintä ruokaa, useita kakkuja, smoothieita, juustoja, hilloja, mehuja, dippejä ja oman paahtimonkahvia ja teetä.

Pakko mainita vielä ei niin etninen, mutta sitäkin herkullisempi Street Gastro, josta saa älyttömän hyviä ”premium leipiä” (Vaasankatu 13).

Street Gastro on tunnettu herkullisista leivistään. Tarjolla possua, härkää, kanaa, lammasta sekä kasvis ja vegaani vaihtoehdot.

Samat herkulliset maut myös salaatin muodossa.

Kalliossa on myös monen monta kivaa kahvilaa, joista mainittakoon monen helsinkiläisen lempikahvila, karhupuiston kupeessa sijaitseva Bergga (Viides Linja 14) ja Good Life, josta saa älyttömän hyvää kahvia (Kolmas Linja 17).

Good Lifessä nautit kahvilan oman paahtimon kahvia.
Otathan huomioon, että ravintolat ovat pieniä ja tunnelma on usein tiivis. Nämä tunnelmalliset paikat ovat helsinkiläisten suosikkeja ja erityisesti viikonloppuisin on suotavaa, ellei jopa pakollista varata pöytä.

Alueelta löytyy myös useampi vegaanituotteita myyvä kauppa, kuten Vegekauppa (Vaasankatu 15b), Heluna Shop (Torkkelinkatu 3) ja Ekolo (Toinen Linja 5).

Kallioon pääset Tornista raitiovaunuilla numero 6 & 3 Ylioppilastalon edestä tai Simonkadulta numerolla 9. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti