perjantai 4. marraskuuta 2016

Vaalietkot Tornin American Barissa


Kun cocktailbaarin nimi on American Bar, on se aika luonteva paikka olla mukana Yhdysvaltain presidentinvaalihumussa. Solo Sokos Hotel Tornin cocktailbaari avaa ovensa vaalien ennakkotunnelmissa etkoillen maanantaina 7.11. kello 17. Äänestyshumussa eletään koko viikko.
Vaalitulos ratkeaa todennäköisesti  keskiviikkona 9.11. (Suomen aikaa aamuyön varhaisina tunteina). Meiltä löytyykin mainio yösija vaaliyölle – Hotelli Tornin viides majoituskerroshan on teemoitettu amerikkalaisella valokuvataiteella. Kerros on kuin luotu tämän harvinaisen vaaliyön viettämiseen. 
"Kun avaamme American Barin maanantaina 7.11., esittelen asiakkaillemme kaksi iltaa varten kehittelemääni ainutlaatuista cocktailia – Donaldin ja Hillaryn. En tietenkään paljasta vielä tarkasti, minkälaisista juomasekoituksista on kyse. Sen voin kertoa, että juomat ovat cocktailmaailman trendien aallonharjalta.

Baarimestarina työskenteleminen ei ole minulle työtä, se on elämäntapa. Seuraan vapaa-ajallani paljon alaa ja sen trendejä. Luen kansainvälistä kirjallisuutta, ja Internet on tietysti ihan uskomaton ideoiden lähde. Seuraan tiiviisti myös kilpailijoita. 
Cocktailbaarien määrä on kasvanut viime vuosina hurjasti, Helsingissä lienee parhaillaan yhdeksän cocktaileihin erikoistunutta ravintolaa. Se taas tarkoittaa entistä tietoisempia asiakkaita, jotka ovat innokkaita kokeilemaan uusia juttuja. Meillä American Barissa lista uusiutuu säännöllisesti, ja joka kuukausi on tarjolla yllätyksellinen kuukauden cocktail.

Jos joku kiertäisi American Barissa tiskin takana tutkimassa, mitä raaka-aineita me käytämme, hän huomaisi että E-koodeja ei meidän tiskiltä löydy. Pyrimme tekemään kaiken itse maustesiirapeista alkaen. Puhtaat ja tuoreet raaka-aineet ovatkin tällä hetkellä trendikkäitä myös juomissa. Asiakkaatkin suosivat luomua, lisäaineetonta, ja yhä enemmän jopa vegaanista. Meillä tilataan myös paljon alkoholittomia juomasekoituksia. Sekään ei ole yhdentekevää, minkälaisen siirapin tai koristeen juomaan lisää. Jos esimerkiksi hedelmäviipale koskettaa juomaa, vaikuttaa se aina myös juoman makuun. Siksi käytämme laadukkaita, tuoreita yrttejä, ja puristamme sitruuna- ja limettimehut aina itse.

Sen verran voin vaali-illan Donald-cocktailista paljastaa, että siinä ovat juuri tuoreet raaka-aineet keskeisessä roolissa. Sour-tyyppisessä Donald-cocktailissa maistuu ainakin rosmariini ja sitruuna, eikä Donald olisi Donald, ellei siinä olisi hieman chiliä joukossa antamassa takapotkua. 

Kiinnostavimmat ja innostavimmat cocktail-kaupungit ovat mielestäni Lontoo ja New York. Kansainvälisistä trendeistä havaitsee helposti sen, että astia, lasi, josta juoma tarjotaan, on myös merkityksellinen. Varsinkin Amerikassa cocktailit tarjoillaan mitä yllätyksellisimmistä astioista. Minulle olikin itsestäänselvää, että Hillary-cocktailia ei tarjoilla ihan tavallisesta juomalasista. Kiertelin paljon helsinkiläisissä, aika epätyypillisissäkin kaupoissa, ennen kuin löysin mieleiseni. Hillary-juomat tullaan tarjoilemaan pöytiin kahvasta kantaen. 
Meillä myös äänestetään maanantai-iltana. Mutta ääniä annetaan suosikkijuomalle.
Tulkaa drinkeille ja vaalihumuun!"

Tommi / American Bar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti