tiistai 15. marraskuuta 2016

Joulunaika Helsingissä on ihmeellinen

Kuva: Visit Helsinki / Jussi Hellsten
Joulu Helsingissä avataan ensi sunnuntaina 20.11., kun Aleksin joulukadun valot syttyvät kello 16. Tästä alkaa herkullinen juhlakausi, johon kuuluu kauniita valoja, glögin tuoksua, joulukonsertteja ja tunnelmallisia joulumarkkinoita. Meillä Tornissa glögipannut lämpenevät ja jouluiset koristeet nostetaan esiin. Oma jouluni käynnistyy Pähkinänsärkijä-baletilla, tavaratalojen jouluikkunoita ihailemalla ja Helsingin kiinnostavissa kahviloissa käymällä.

Jouluostoksiin suosittelen Design Districtin erilaisia ihania putiikkeja ja Senaatintorin Torikortteleita. Itse käyn aina myös Stockmannin tavaratalon joulutunnelmaa ihailemassa.

Perinteiset Tuomaanmarkkinat avautuvat Senaatintorilla 3. joulukuuta. Ostosten lisäksi markkinoilla voi ajella karusellissa ja nauttia kuumista juomista tai vaikka kalakeitosta. Tuomaanmarkkinat on muuten nostettu kymmenen parhaan eurooppalaisen joulutorin joukkoon. 

Tänä vuonna rakennetaan markkinahumua ensimmäistä kertaa myös Havis Amandan ympärille. Lähes 30 kojussa myydään käsitöitä, glögiä, leivonnaisia ja erilaisia ruokatuotteita. Lähistöllä on myös monta kivaa ravintolaa ja kahvilaa, jossa lepuutella jalkoja ostosten välissä.

Sunnuntaina 20.11. Vanhalla Ylioppilastalolla esitellään paikallisen designin parhaat palat, kun talo muuntuu Design District Marketiksi muotiluomuksineen ja käsitöineen.

Markkinahumun ohessa joulunaikaan on hyvä myös hiljentyä. Helsinkiläiset kirkot ovat kauniita kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisesti joulun alla, jolloin ne on koristeltu kuusin ja kynttilöin. 

Kuva: Visit Helsinki / Jussi HellstenAdventtiviikonloppuna kirkoissa soivat joulukonsertit ja itsenäisyyspäivän jälkeen ovat vuorossa Kauneimmat joululaulut. Tuomiokirkon joulukonsertti, joka tänä vuonna soi 2.12., on ehkä suosituin. Tornin vierellä Vanhassakirkossa kuullaan Ylioppilaskunnan Laulajien perinteinen, upea joulukonsertti 7.12. Tänne kannattaa kyllä varata liput hyvissä ajoin.

Omiin joulunodotusperinteisiini kuuluu ehdottomasti Kansallisbaletin Pähkinänsärkijä.

Tässä jouluyöhön sijoittuvassa klassikkobaletissa sukelletaan lelujen, musiikin ja tanssin maailmaan. Tarina Klaara-tytöstä, hiirikuninkaasta ja Pähkinänsärkijä-nukesta jaksaa kiehtoa vuodesta toiseen. Tšaikovskin musiikki on lumoavaa ja kauniit lavasteet vievät joulun tunnelmaan.

Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus Kaapelitehtaalla kerää joka vuosi katsomon täyteen - illasta toiseen. Tänä vuonna taitavat sirkustaiteilijat ympäri maailman lataavat esiin lapsuusmuistoja ja muistinmenetyksiä.

Ja suosittelisin kyllä kaikkia piipahtamaan uintiretkellä Helsingin uusimmalla uima-altaalla; Allas Sea Poolilla Kauppatorin kupeessa. Uima-allas on avoinna joka päivä ja ei huolta vaikka ilma olisi viileä – vesi on aina +27 lämpöistä. Ja saunaankin pääsee.

Ja meillä Tornissa on tietysti ihanaa joulutunnelmaa. Ateljee Barissa tarjoillaan jouluglögiä ja Ravintola Torniin katetaan joululounas 24.11. alkaen ja jouluillallinen 7.-22.12. Suosittelen maistelemaan ainakin ostereita, ankankoipia ja kanelipannacottaa.

Tunnelmallista joulunalusaikaa täältä Tornista!

Tv. Essi / Solo Sokos Hotel Tornin vastaanotto 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti