torstai 14. heinäkuuta 2016

Tämä hotellin kerroshoitajan työ käy kuntoilusta


Sporttinen kerroshoitajamme Maarja Messer, 27, on jo pitkään seurannut askelmittarilla päivittäisen kulkemisensa määrää. Kerroshoitajan työssä askelia kertyykin useiden kilometrien verran päivässä.
 
"Vaikka en muistaisi, onko joku tietty päivä ollut vapaapäivä, pystyn tarkistamaan sen nopeimmin askelmittaristani. Vapaapäivien ja työpäivien aikana otettujen askelten määrässä on valtava ero! Kiireisinä kesäpäivinä, kun hotelli on täynnä, saatan kulkea melkein neljätoista kilometriä. Vapaapäivinä askelia kertyy vain pari tuhatta, vaikka olenkin liikkuvaista ja aktiivista sorttia. Myös kesän ja talven eron huomaa askelmittarista. Talvisaikaan eniten askelia tulee viikonloppuvuoroissa, kun hotelli on täynnä. Talvella käynkin kuntosalilla liikkumassa lisää, mutta kesällä en koe sitä tarpeelliseksi. Kun yhden työvuoron aikana tulee kuljettua pitkän lenkin verran, päivän liikuntasuoritus on tehty jo töistä lähdettyäni. 

Kesällä hotellin asiakkaat eroavat talven liikematkailijoista. Aina tulee nurkan takaa perheitä, isovanhempia, söpöjä pariskuntia ja iloisia lapsia. Kesällä petaamme myös enemmän lisävuoteita ja pinnasänkyjä.

Pidän kerroshoitajan työstä, jossa jokainen päivä on erilainen. Myös aamu- ja iltavuorot ovat erilaisia. Aamuvuoroissa autan ensin aamiaistarjoiluissa ja valmistelen sen jälkeen uusia huoneita. Iltavuorossa keskitytään huoneiden siivoukseen. Toisinaan olen kerroshoitajien vastaava, ja varmistan, että hotellin jokainen huone tulee laitettua kuntoon, oli kyse sitten jatkavasta tai uudesta asiakkaasta.

Olen työskennellyt Tornissa kerroshoitajana kolmisen vuotta. Tässä työssä oppii joka päivä jotain uutta.  Suosikkiasiakasta minulla ei ole, mutta olen huomannut että varsinkin venäläiset matkustajat ovat erittäin ystävällisiä. Suosikkihuoneita minulla Tornissa kyllä on; kuutoskerroksen jugend-tyyliset huoneet ovat tosi kauniita.

Katselin juuri askelmittaristani kulunutta viikkoa. Arkiviikon aikana otin jokaisena työpäivänä yli 10 000 askelta, parhaimmillaan 16 903, mikä vastaa kolmeatoista kilometriä tai 595 kilokalorin kulutusta. 

Koska työ on näin liikkuvaista, ei ole yhdentekevää, minkälaisissa kengissä työskentelee. Minulle on tärkeää, että työkengissä on pehmeä pohja ja kantapään takaosa on tuettu. Ei olisi lainkaan mukavaa kompastua rappusissa, joita Solo Sokos Hotel Tornissa riittää. 


Aurinkoista kesää!"
Maarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti