keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Tornin Piha ja muut Kirsin ravintolavinkit kesä-HelsinkiinRavintola Torni hengähtää kesätauolla heinäkuussa, joten ravintolapäällikkömme Kirsi kokosi listallisen kivoja herkuttelupaikkoja lähiympäristöstämme. Kaikki löytyvät kätevästi kävelymatkan päästä meiltä. 
Hotellimme sisäpihalla sijaitsee helsinkiläisten suosima kesäterassi Tornin Piha, jossa tarjoilemme mutkatonta ruokaa suojaisalla korttelipihalla. Suosittelen kesälomalaisille lämminsavustettua lohta, joka nautitaan ranskankermakastikkeen kera. Sen kyytipojaksi sopii lasillinen kylmää rieslingiä. Hissillä siis alas huoneista ja herkuttelemaan! Tai kadulta rohkeasti sisään.

Tornin Piha. Lohta ranskankerma-kastikkeella.


Eikä kannata muuten ihmetellä, jos näet Tornin Pihalla koiran juomassa olutta. Koska Pihalla tarjotaan kesän suosikkijuomia, kuten kuohuvia ja siidereitä, olemme varanneet myös koira-asiakkaillemme oman alkoholittoman oluen, Snuffle Dog Beerin. Luit oikein, koiraoluen, varsinainen hitti maailmalla.

Tornin legendaarinen Ateljee Bar on avoinna koko kesän upeine maisemineen. Mutta, jos haluat hieman toisenlaisia näkymiä Helsingin kattojen yltä, suuntaa muutaman sadan metrin päähän ravintola Loisteeseen. Original Sokos Hotel Vaakunan kymmenennessä kerroksessa odottaa 50-luvun tunnelmaa henkivä ravintola kesäterasseineen.

Loisteessa suosittelen ehdottomasti maistamaan ravintolan Klassikko-menuuta, johon on koottu upea makuyhdistelmä suosittuja annoksia ravintolan historian varrelta. 

Ravintola Loiste. Original Sokos Hotel Vaakuna.


Yksi suosikkini on Frans & Amélie -bistro Helsingin Kluuvikadulla. Kokeile esimerkiksi viinikukkoa ja jälkiruoaksi Valrhonan suklaasta tehtyä tartalettia. Tänne kannattaa lähteä perheen pienimpien kanssa, sillä ravintolassa tarjoillaan lasten annokset kesällä kevyeen 4 euron hintaan. Ravintola sijaitsee vilkkaalla ostosalueella Kauppatorin ja Esplanadin tuntumassa, joten jatka suoraan ostoksille tai Helsinkiä ihailemaan.
 
Frans & Amélie. 


Muutama vuosi sitten kaikki helsinkiläiset herkuttelijat tekivät yhtäkkiä päiväretkiä Porvooseen. Siellä makumatkalaisia odotti ravintola Sinne. Nykyään samoihin makuihin pääsee mukavasti tutustumaan myös aivan Tornin vieressä, kun Eerikinkadulta löytyy Sinne Helsinki. Ravintolassa hyödynnetään erinomaisesti kunkin sesongin satoa, joten kannattaa rohkeasti kokeilla päivän annoksia, jotka esitellään liitutaululla paikan päällä.

Mielestäni parhaat pizzat, oli kaupunki mikä hyvänsä, löytyvät turkulaislähtöisestä Denniksestä. Tornia lähin Dennis löytyy muutaman sadan metrin päästä Kansakoulukadulta. Sinne siis, jos pizzanhimo yllättää. Oma suosikkini on muuten Susu, eli pizza, jossa on muun muassa kinkkua ja tuoretta ananasta.

Kahvihammasta kolottaessa suuntaan monesti Café Briossiin Kalevankadulle. Sieltä saa erinomaisia leivonnaisia kahvihetken kaveriksi ja kevyitä lounaitakin on tarjolla. Briossi sijaitsee aivan Tornin vieressä, ja on myös yksi Hotelli Tornin luottoleipojista. 

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle iloa kesäisessä Helsingissä. Me tapaamme jälleen 4.8. ravintola Tornin auetessa kesätauon jälkeen! Se on tietysti ihan ykkössuosikkini.

Tornin Piha on auki maanantaista torstaihin kello 15-23, perjantaisin ja lauantaisin kello 15-24. Säävaraus.

Herkullista kesää!  
Toivottaa Kirsi

 
Ateljee Bar

Ravintola Loiste,  Original Sokos Hotel Vaakuna, 10. Krs, Kaivokatu 3

Frans & Amélie, Kluuvikatu 8

Sinne Helsinki, Eerikinkatu 2

Dennis Kamppi, Kansakoulukatu 1

Konditoria Café Briossi, Kalevankatu 9


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti