keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Elämän tärkein päivä aloitellaan hotellihuoneessa - näin morsian valmistautuu hääpäivään


Tornin kauniita jugend- ja art deco -huoneita varataan vuosittain kymmenittäin paitsi hääöihin myös morsiamille häitä edeltäviin öihin. Hotellihuone on tukikohta ennen elämän ehkä tärkeintä hetkeä. Juhlan tuntuun pääsee jo ennen häätilaisuutta ja tilavassa huoneessa saa valmistautua rauhassa.Useimmiten morsian viettää häitään edeltävän illan ja yön kaasonsa kanssa. Osa morsiamista haluaa olla yksin ja joku ottaa tulevan aviomiehensä mukaan.

Illallla hotellihuoneessa laitetaan kasvonaamioita ja muita kauneustuotteita. Kaaso ja morsian syövät illallista yhdessä ja aika usein saatetaan vielä valmistella viimeisiä hääkoristeitakin. Me valitsemme näihin tilanteisiin aina rauhallisen huoneen varmistaaksemme hyvät yöunet. Tosin aina uni ei taida tulla silmään siltikään. Aamulla morsian nauttii hyvän aamiaisen, sillä saattaa mennä pitkälle iltapäivään – jopa iltaan - ennen kuin ruokaa on tarjolla. Täytyy kyllä todeta, että osalla jää aamiainen melko vähäiselle syömiselle. Jännitys tuntuu vatsassakin.
Tulevalla morsiamella on kaaso seuranaan hotellilla, usein mukana on muitakin ystäviä, ehkä äiti ja siskotkin. Aamu täyttyy jännittävästä odotuksesta, herkistä keskusteluista, naurusta ja itkusta.

Valmistautuminen hääpäivään alkaa kampauksen teolla. Joskus kampaaja tulee hotelliin, mutta yleisemmin morsian käy kaupungilla laitattamassa hääkampauksen. Sitten on meikin vuoro. Meillä asuvat morsiamet ovat useimmiten tilanneet meikkaajan hotellille. Samalla, kun ammattilainen laittaa juhlakalun ja kaason hehkeäksi, voi koko seurue nauttia lasilliset kuohuvaa suurimman jännityksen poistamiseksi.


Viimeinen vaihe on hääpukuun pukeutuminen. Huolella valitun mekon alle puetaan jotain lainattua, jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain sinistä.
 
Jos tarvitaan viime hetken korjauksia, hotellilta löytyy ompelutarvikkeita ja muuta apua. Hajuveden ja hiuslakan tuoksu tuntuu huoneessa vielä sittenkin, kun kerroshoitaja menee huonetta siistimään morsiamen jo poistuttua seurueineen.Kun kaikki on valmista, siirrytään ulkona odottavaan autoon, joka vie morsiamen kirkkoon tai muuhun vihkimispaikkaan. Kaunis morsiuskimppu on tietysti mukana. Henkilökunta saa usein osallistua juhlaan ottamalla kaasosta ja morsiamesta kuvan.

Näinä hetkinä meitäkin itkettää välillä. Niin onnellisia nuo alttarille astelevat naiset odotuksessaan ovat. Toivotamme onnellista hääpäivää. Usein he palaavat rouvina illalla meille hääyötä viettämään.
- Marika, Tornin vastaanotto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti