maanantai 2. toukokuuta 2016

Vinkkejä vastuulliseen majoitukseen


Meillä Solo Sokos Hotel Tornissa majoittuu vuodessa yli 50 000 vierasta. Asiakkaillemme on yhä tärkeämpää, että hotelli toimii vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti. Se on meillekin perusarvo.

Hotelli Torni liittyi vuonna 2015 mukaan maailmanlaajuiseen ympäristöohjelmaan, Green Keyhin. Green Keyssä mukana olevat yritykset ovat sitoutuneet tehostamaan veden- ja energiankäyttöään sekä kertomaan ympäristöasioista niin henkilökunnalle kuin asiakkaillekin.Green Key -työskentelyn myötä olemme muun muassa asentaneet vedensäästösuuttimet suihkuihimme. Näin vedenpaine pysyy samana mutta veden virtaama on pienempi. Tällä olemme onnistuneet säästämään huomattavia määriä vettä.
Pyrimme kierrättämään kaiken mahdollisen kaikilla osastoillamme. Esimerkiksi ravintoloilla on omat roskiksensa pullonkorkeille, biojätteelle ja energiajakeelle. 
Työ on jatkuvaa ja mietimmekin koko ajan uusia tapoja säästää ympäristöä. Sinäkin voit asiakkaana auttaa meitä tässä työssä.

Alla on muutama vinkki vastuulliseen majoitukseen. Ympäristö kiittää jo ennakkoon!
1 Ota aamiaisella vain sen verran ruokaa kuin jaksat kerralla syödä. Aina voi hakea lisää ihania aamiaisherkkuja. Pyrimme minimoimaan hävikin määrän kaikessa toiminnassamme -  sinäkin pystyt vaikuttamaan. 

 

2 Käytä samaa pyyhettä useamman kerran. Se säästää useita litroja vettä.3 Valitse ravintolamme listalta kotimaisista raaka-aineista tehtyjä annoksia. Ravintola Tornissa tarjoillaan myös luomuruokaa ja kasvisannoksia.


4 Jätä tölkit, pullot ja paperit sekä sanomalehdet hotellihuoneesi pöydälle. Näin kerroshoitajamme pystyvät kierrättämään ne. Työturvallisuussyistä he eivät voi lajitella roskakorissa olevia roskia.

5 Sammuta valot huoneesta lähtiessäsi.  Suurin osa valoistamme sammuu, kun otat avainkortin katkaisijasta, mutta eivät kaikki.

6 Käytä julkisia kulkuvälineitä, kävele tai pyöräile. Kannustamme myös henkilökuntaamme reippailemaan työmatkoillaan ja vapaa-aikana. Kunto kasvaa ja ympäristö tykkää.

7 Juo kraanavettä. Suomessa se on puhtaampaa ja ekologisempaa kuin pullovesi. Ravintolassa tarjoilemme aina ensisijaisesti kraanavettä.

Otamme mielellämme vastaan sinun ideasi!  - Hanna-Mari, hotellipäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti