tiistai 15. maaliskuuta 2016

Päivän väri on vihreä!

Maaliskuun 17. päivä on Irlannin suojeluspyhimyksen, Pyhän Patrickin muistopäivä ja Irlannin kansallispäivä. Päivää juhlitaan Irlannin lisäksi laajasti ympäri maailman ja siitä onkin kehkeytynyt yksi maailman suurimmista yksittäisistä ravintolatapahtumista.

Päivää juhlitaan myös täällä Suomen ensimmäisessä irlantilaispubissa, O’Malley’ssa. Orkesteri soittaa, Guinness virtaa ja jos nälkä yllättää, voi huikopalaksi nauttia fish&chips -annoksen.


Juhlan väri on vihreä ja pöydät koristellaan hassuin hatuin, joka tietenkin on myös illan suosituin päähine. 

Tupa on täynnä iloisia, eläväisiä asiakkaita ja vaikka ilta on kiireinen, se on mukava viettää asiakkaiden kanssa juhlatunnelmissa. Suosituin juoma on Guinness, jota saamme laskea 400-500 tuopillisen verran.

Monilla, juuri Patrickin päivänä pubiin tulevilla asiakkailla on oma, erityinen suhteensa Irlantiin. Useat ovat olleet siellä töissä tai lomalla ja toki asiakaskuntaan kuuluu myös syntyperäisiä irlantilaisia, jotka asuvat, opiskelevat tai ovat töissä täällä Helsingissä.Olennaisena osana juhlapäivän viettoon (oluen lisäksi!) kuuluu livemusiikki.  Vaikka pubi on täynnä, aina löytyy tilaa pienelle jammailulle lavan vieressä. Me suomalaiset olemme vielä hiukan ujoja irlantilaistyyliseen yhteislauluun, mutta eihän sitä tiedä, vaikka juuri tällä kertaa se hetki koittaisi!
Slàinte! Happy St.Patrick’s Day!

Tervetuloa juhlimaan!
Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti