lauantai 20. helmikuuta 2016

Talvilomalla Helsinkiin: Viisi lomavinkkiä isovanhemmille


Meillä vierailee usein isovanhempia, jotka tuovat lapsenlapsensa hotellilomalle Helsinkiin. Monille heistä Torni on tuttu omasta lapsuudesta tai perheenperustamisen alkuajoilta.

Uskoisin, että meille tullaan tällä kokoonpanolla myös siksi, että Tornissa on molempien ikäpolvien helppo viihtyä. Isovanhemmat osaavat arvostaa talon historiaa ja designia. Kyllikin puolen rappukäytävässä voi tunnelmoida yhdessä, millaista on ollut asua 1900-luvun vanhassa helsinkiläisessä jugend-talossa.

Lapset katselevat mielellään näköaloja Tornin huipulta. Täältä käsin voikin esitellä ennakkoon kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ennen seikkailuille lähtöä.

Kyllikki-osan rappukäytävä.

Näköaloja kaupunkiin


Helsingin kaikki herkut aukeavat melkein oveltamme. Tässä meidän parhaat vinkkimme eri sukupolvien yhteiselle Helsinki-lomalle. Kaikki kohteet sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä Solo Sokos Hotel Tornista.


Eduskuntatalon vierellä sijaitsevassa suositussa museossa voi tutustua Itämereen pinnan alta ja narskutella rapsakkaa pakkaslunta. Museon uusi Muutosta ilmassa -näyttely on avaamisestaan lähtien kiinnostanut kaikenikäisiä. 

Kuva: Luonnontieteellinen museo, Salla Mehtälä

Lapset viihtyvät yleensä pisimpään museon valtavan luustokokoelman äärellä. Merilehmän, dinosauruksen ja kirahvin luurangot ovatkin hienoja. Talvilomalla museo pitää lapsille dinokoulua ja esittelee mammuttien maailmaa.


Tennispalatsin taidemuseon kokoelmissa on yli 9 000 nykytaiteen ja modernin taiteen teosta. Osa teoksista löytyy kaupungilta, osa museon tiloista. 

Helmikuun loppuun asti HAMissa ehtii vielä ihailla maailman vaikutusvaltaisimpiin taiteilijoihin kuuluvan kiinalaisen Ai Weiwein näyttelyä. Pysyvästi esillä on Tove Janssonin teosten näyttely. Tovea ja muumeja rakastavat kaikki.


Taidenäyttelystä on kätevä jatkaa elokuvaelämysten pariin Tennispalatsin elämykselliseen elokuvakeskukseen. Lipunoston yhteydessä voi napata pop cornit ja mehut mukaan.
Helmi-maaliskuun ohjelmassa on ainakin Risto Räppääjän sekä Alvinin ja pikkuoravien seikkailuja sekä ihana Tenavat-elokuva.

Talvisessa Korkeasaaressa tutustutaan eläinten pesiin ja niiden selviytymiseen.

Kuva: Korkeasaari, Mari Lehmonen

Tänä vuonna Korkeasaaren karhut ovat heränneet talviuniltaan kuukauden etuajassa, liekö leudon talven vuoksi. Iltapäivisin karhuneidit saattavat nukkua päiväunia, sillä energiaa ei vielä riitä koko päiväksi. Korkeasaaren korpeillakin on kevättä rinnassa ja hämärän tullen kuulee pöllöjen huhuilua.


Suomen ensimmäinen ja vanhin uimahalli sijaitsee aivan vieressämme. Yrjönkadun uimahalli on upea uimapaikka, josta voi vuokrata halutessaan oman lepohytin rentoutumiseen. Hallissa uidaan naisten ja miesten vuoroissa, uima-asuilla tai ilman. 

Kuva: Visit Helsinki
 
Helsinki-seikkailujen jälkeen on kiva palata omaan hotelliin. Lapsiperheet majoittuvat meillä aina tilaviin, kylpyammeellisiin superior-huoneisiin. Voisin arvata, että monelle lapselle iltauinti ammeessa on se loman kohokohta. Ja Tornin tyylikäs aamiainen maistuu ihan varmasti isoille ja pienille.Kuva: Kim Ekman
Kuva: Solo Sokos Hotel Torni

Ihanaa talvilomaa!
Hanna-Mari, hotellipäällikkö


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti