keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Ei joulua ilman piparista Tornia
Pikkujouluaika on kiireisimmillään ja Tornin keittiössä on vilskettä ja vilinää. Tornin perinteisiin kuuluu keittiön loihtima upea piparkakkutalo koristamaan ja ihastuttamaan ravintolan joulubuffeeta.

Kyseessä ei ole mikään ihan tavallinen piparkakkutalo. Tämän vuoden luomuksen suunnittelusta, paistosta, rakentamisesta ja koristelusta vastasi keittiön huipputaitava Siiri. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä ja myös Tornin rakentaminen vaatii oman aikansa. 


Rakennuspiirustusten tulee olla kunnolla suunnitellut että komeus pysyy vakaasti pystyssä. Tornia ei ihan pienillä välineillä valmistetakaan.

Palaset pellille, tämä on tarkkaa työtä että osat ovat oikean kokoisia ja sopivat yhteen.

Kaikki osat paistettuna ja ehjinä,  nyt kasaamispuuhiin.

Ensimmäiset kerrokset valmiina. Jouluvalot on asetettu jo tässä vaiheessa alempiin kerroksiin.

Kaupungin maamerkin, Ateljee Barin seinät pystyssä.

Kerrokset kasassa ja talo pystyssä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Torni viimeistellään vielä kauniiseen talviasuunsa ennen esille laittoa.

Ja näin piparkakku talo on päässyt koristamaan kuningattarena ravintola Tornin joulubuffeeta.

Perinteet ovat ihana osa joulua ja osa talomme tarinaa. Parasta perinteissä on myös se, että joka vuosi ne muokkautuvat pikkuisen tekijöidensä näköisiksi ja jäävät sekä tekijöiden että kokijoiden mieleen tuoksuina, väreinä ja tunteina. Vuosien saatossa muuttuvat koristukset, valot ja väritykset mutta rakenteet ja pohja säilyvät samoina. 

Joulu on tunnelmallisinta aikaa vuodessa ja se näkyy talossamme luoden iloa sekä asiakkaillemme että myös meille henkilökunnalle. Tervetuloa jouluiseen Torniin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti