perjantai 7. elokuuta 2015

Tarinoiden talo

Kesä on ollut täynnä hauskoja ja liikuttaviakin kohtaamisia ihanien asiakkaiden kanssa. Useammin kuin kerran olen unohtunut juttelemaan tai lähinnä kuuntelemaan vieraiden muistoja ja tarinoita Tornista. Toteama ”talo täynnä tarinoita” on tullut itselleni todeksi viimeisten kuukausien aikana.

Eräs asiakkaamme muisteli viime viikolla ensimmäistä kesätyöpaikkaansa Tornin pikkolona noin 30 vuotta sitten. Vauhtia, jännitystä ja unohtumattomia tilanteita. Muistot olivat niin hyvät, että edelleen hän palaa perheensä kanssa lähes vuosittain yöpymään kesäisin Torniin.

Toinen asiakas poikkesi ohikulkumatkallaan katsomaan, miltä näyttää nykyään perheen 50-luvun joulunviettopaikka. Hän muisti elävästi, miltä nykyinen vastaanotto oli näyttänyt huoneena 50-luvulla. Taiteilijaisänsä ”toisen kodin” sisustus oli hyvin muistissa. Jouluna oli pedattu isommalle perheelle patjat lattialle, sytytetty tuli huoneen kolmeen takkaan ja valvottu aamuyölle saakka.


Asiakkaiden muistojen lisäksi olen kuunnellut vanhempien työntekijöiden muistoja villeimmiltä ajoilta vuosikymmenten takaa. Tiedä sitten paljonko tarinoissa on värikynää, mutta pikkolon tarinat vauhdikkaista asiakkaista saattavat jäädä toiseksi vauhdikkaiden työntekijöiden rinnalla. Hotelli- ja ravintola-alan työntekijät ovat osanneet pitää hauskaa kautta aikojen. Rankka työ, rankat huvit vai miten se menikään. No, ehkä ajat ovat tässäkin muuttuneet, mutta onneksi tarinat säilyvät.
                                                                                                                                                                               

Parasta on se, ettei tarinoita löydy vain historiasta vuosien takaa vaan tänäkin kesänä on luotu monta uutta tarinaa. Viikonloppuisin talo on ollut täynnä rakkautta: onnellisia hääpareja, hääpäivän viettäjiä ja perheitä yhteisellä lomareissulla. Näitä uudempia tarinoita odotellessa voi edellisiä tarinoita lukea vaikka ylläolevista teoksista. 

Kesäterkuin,
Hanna-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti