torstai 2. heinäkuuta 2015

Mitä tänään tehtäisiin?Joko oletko lomalla? Ja mietit kivaa kesätekemistä Helsingissä?

Näillä vinkeillä pääset alkuun. Kokosin karttaan muutamia mielenkiintoisia spotteja Helsingissä.


Sinisellä merkatut ovat omia suosikkejani, mutta tsekkaa myös punaiset ympyrät: Hietalahden kirpputori, Kulttuurisauna ja Tervasaari.

1. Suomen suurin maailmanpyörä Finnair Sky Wheel pyörähtelee näyttävästi Helsingin kauppatorin läheisyydessä. Kyydistä avautuu koko kaupunki ja sen ympäristö. Voit myös valita VIP-kierroksen, johon kuuluu pullo sampanjaa. Maistuisi varmaan kuumana kesäpäivänä vaikka puolison kanssa? Alhaalla maailmanpyörän yhteydessä on myös ihana kahvila terasseineen. Sinne sitten aftereille! 
 

 "Pyörähdä Helsingin taivaalla”

2. Helsingin Vanha Kauppahalli on ollut sekä turistien että kaupunkilaisten suosiossa vuodesta 1889. Kauppahallin katon alta löytyy mehukas sekoitus vanhaa kauppiaskuntaa ja uutta sukupolvea. Täällä avautuu mm. keskitilaan Michelin-tason keittiömestareiden ja kondiittoreiden kahvila-ravintola.

”Paikka, jossa kohtaavat turistit ja kaupunkilaiset sekä ainutlaatuinen miljöö”

Vanha Kauppahalli on kokemus ainutlaatuisesrta ja henkilökohtaisesta palvelusta. Hallin löydät hyvien kulkuyhteyksien päästä, Kauppatorin vierestä. Käynti on todellinen elämys!


Hallikauppiaat ovat varsinaisia tietolähteitä, joilta kannattaa rohkeasti kysyä erikoistuotteita, sillä he myös usein tilaavat niitä asiakkaan pyynnön mukaan. Jos tahdot vaikka kokonaisen ankan niin täältä pesee. Ja vielä iloisen palvelun ja hyvien valmistusvinkkien ryhdittämänä. 


3. Vuonna 1834 valmistunut Tähtitorninmäen Observatorio on avartava kokemus niin aikuisille kuin lapsille. Rakennuksessa on Helsingin yliopistomuseoon kuuluva yleisökeskus, jossa kerrotaan avaruudesta sekä tähtitieteestä ja sen historiasta lapsille, koululaisille ja tietenkin kaikille muillekin kiinnostuneille.


”Kipua portaat ja löydät tähtitiedettä ja historiaa”
4. Uunisaareen pakenet arjen kiireitä, kun saat tarpeeksesi kaupungin hulinasta. Saari on pieni pläntti Helsingin eteläpuolella Kaivopuiston edustalla  aivan keskustan läheisyydessä. Kesäisin, kun makoilet kallioilla auringon paahteessa, unohtuvat aika ja paikka. Pikku pulahdus mereen on kesähelteiden pelastus. Uunisaaresta löytyy myös valvottu uimaranta, hiekkainen sellainen.


5. Eiran puisto, alkujaan Eiranpuistikko ja kansan suussa “kukkapuisto” syntyi, kun Helsinkiin haluttiin perustaa pienehköjä viheralueita, joilla saataisiin aikaan vehreä ja vaihteleva kaupunkikuva.

”Yleinen kaatopaikka, kaupungin kaunein keidas, lääketaidon jumalatar”

Eiranpuistikko on pieni mannermainen keidas talojen keskellä. Puiston alkutarina oli karu. Kaupunginpuutarhurin vuoden 1912 vuosikertomuksessa kerrottiin, että puistikon paikalla on sijainnut syvä notkelma, jota käytettiin yleisenä kaatopaikkana, jotta se saataisiin täytettyä. Lisäksi sinne ajettiin läheisten rakennustöiden tieltä maata ja rakennusjätteitä. Kaatopaikan päälle rakennettiin kuitenkin puisto vuonna 1913.

Puiston vieressä on Eiran sairaala, joka on yksi Helsingin kauneimmista kansallisromanttisista rakennuskokonaisuuksista. Se on valmistunut vuonna 1905. Sairaalan nimi on lainattu skandinaavisesta Edda-jumaltarustosta. Eir oli lääketaidon jumalatar ja hänen kunniakseen oli jo 1800-luvun alussa nimetty tukholmalaissairaala. Sairaala antoi siis nimensä koko kaupunginosalle.


6. Hietaniemen hautausmaa on Helsingin kantakaupungin länsilaidalla sijaitseva ihastuttava hautausmaa vuodelta 1829. Se sijaitsee suurimmaksi osaksi Lapinlahden osa-alueella lukuun ottamatta pohjoista osaa Etu-Töölössä. Haarras hiljaisuus, kivimuurit, kaunis luonto ja meri vahvasti läsnä.


 "Rauhoittava paikka olla ja ajatella"


Rentouttavia lomapäiviä!

Heinäkuisin terveisin,
Riitta ja kumppanit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti