tiistai 16. joulukuuta 2014

Suklaa syntyy käsityöllä


Mikään ei ilahduta joulunaikaan niin paljon kuin täyteläinen, suklainen makeinen. Olemme tehneet Tornissa itse konvehteja jo kauan; asiakkaat toivovat käsintehtyjä konvehteja vuosi toisensa jälkeen. Olemme myös ylpeitä, että voimme tarjota kaikille asiakkaillemme oikean suomalaisen makuelämyksen!

Kaikki lähti liikkeelle kiinnostuksesta aitoa käsityötä kohtaan ja intohimosta oppia uutta. Suklaan työstäminen on kiinnostavaa ja haastavaa työtä. Makuja on yhtä paljon kuin meitä suklaan rakastajiakin.

Suklaanmakua voi piristää vaikkapa appelsiinilla, mintulla tai lakritsilla. Vai miltä kuulostaisi laventelilla tai ruusunvedellä maustettu suklaa?

Olemme huomanneet, että asiakkaamme ovat muutamassa vuodessa oppineet ennakkoluulottomimmiksi. Uusia makutrendejä tulee koko ajan. Tämän hetken trendinä ovat värit, jotka voivat olla hyvinkin iloisia ja kirkkaita. Myös rosoisen ja käsintehdyn näköiset konvehdit ovat pinnalla.Kuvassa viimeistelyä vaille valmiit konvehdit, makuna valkosuklaa-lakritsi. Enää puuttuu koristelu ja suklaat voi nostaa asiakkaiden maisteltaviksi.

Suklaa syntyy rohkealla otteella. Suklaata valmistavan kokin tulee uskaltaa kokeilla erikoisiltakin tuntuvia makuyhdistelmiä. Kun kokeilemme ja maistelemme yhdessä, löydämme parhaat sekoitukset. Lisäksi alan koti- ja ulkomaalaiset lehdet antavat inspiraatiota. Kollegoita muista ravintoloista tavataan eri tapahtumissa ja messuilla, joissa pääsee vaihtamaan ajatuksia.

Kotona suklaata voi tehdä helpoiten valmiista leivontasuklaasta, josta erilaiset konvehdit syntyvät helposti ja herkullisesti. Massa laitetaan kennoihin, jotka täytetään haluamalla täytteellä. Kaupoista löytyy esimerkiksi valmiita pusseja erilaisia makuja, joita jokainen voi sekoittaa oman maun mukaan. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana!

Raakasuklaa on myös päivän polttava aihe. Raakasuklaa eroaa tavallisesta suklaasta siten, että tavallinen suklaa kuumennetaan yli sataan asteeseen ja siihen lisätään yleensä myös mm. valkoista sokeria ja maitojauhetta. Raakasuklaata valmistaessa massan lämpötilan ei pitäisi nousta yli 46 asteen. Olemmekin miettineet, jos kokeilisimme sen tekoa heti ensi vuonna.Kuvassa kattaus Ravintola Tornin eri herkkuja. ”Makea Torni” -annos kuvastaa persoonallista otettamme jälkiruokiin.

Tervetuloa maistelemaan suussa sulavia herkkujamme. Toivottavasti pidät konvehdeistamme yhtä paljon kun me!

Herkullista joulunaikaa kaikille!

Marjut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti