tiistai 2. joulukuuta 2014

Mausta ja maista rohkeasti

Kalevankadun ja Yrjönkadun risteyksessä pikkujoulut ovat jo käynnissä. Työporukoita, seurueita ja tonttulakkeja ja neilikan tuoksua. Baaritiskin takana maustetaan glögiä. Ja listoillekin on tullut joulu. Meillä Tornissa eletään sesonkia nyt.

Syksyn ehdoton trendi juomapuolella ovat olleet kauden marjat ja syvyyttä juomille ovat tuoneet mausteet, kuten kardemumma, fenkolinsiemen ja kaneli. Mitä lähemmäs joulua mennään, sitä puhtaampia makuja kaivataan. Helposti lähestyttävät ja tutut makuyhdistelmät ovat nyt listaykkösinä.


Joulun odotuksen kunniaksi uudistimme drinkkilistaamme American Barissa. Kaikkia teitä pikkujouluilijoita varten. 

 

#viskicurry otettiin uutena listalle hetki sitten. Hedelmäisyyttä, lempeää currya ja paletin putsaavaa katkeroa.
(itsetehty currysiirappi, maker´s mark viski, campaari, tuore ananas, selleribitteri, kananmunan valkuainen)


Rosy cheek -juomassa yhdistyvät ruusu, persikka ja konjakki. Lämmin ja lempeä juoma, jossa ei ole liian raskaita makuja. Sopii loistavasti lämmitykseksi viilenevään syksyyn. (konjakki, persikkalikööri, itse tehty ruususiirappi, sitruuna, Angostura bitter, kuuma vesi)

  

Cloudy & showers on syksyinen juoma, jossa raikkaus säilytetty. Sherry tuo lakalle todella paljon syvyyttä. Ei liian haastava, mutta samalla äärimmäisen maukas. (lakkalikööri, puolikuiva sherry, sitruuna, sokerikärki, päälle suihkutus ranskalaista seljankukkalikööriä)


Jokainen American Barin drinkki on hartaasti asiakkaillemme suunniteltu, koetestattu ja hyväksi havaittu. Teemme oikeastaan kaiken täällä puhtaista raaka-aineista. Ideoita uusiin drinkkeihin saamme reissuilta, ideoimalla, seuraamalla alaa ja testailemalla erilaisia yhdistelmiä. Viilaamalla syntyvät parhaat helmet.

Tulkaa rohkeasti vetäisemään hihasta ja kysymään vinkkejä.   


 

Jos glögi maistuu paremmalta kotona… tee se itse
Kotona tehty glögi syntyy helposti. Käyttäkää rohkeasti tuoreita tai kuivattuja mausteita. Valmiiseen glögiin tai vaikka punaviiniglögiin kannattaa lisätä esimerkiksi appelsiininkuorta, maustepippuria, tähtianista, neilikkaa, kardemummaa, kanelia tai fenkolinsiementä.   

Maku voidaan uuttaa, eli mausteiden voi antaa levätä kylmässä tai huoneenlämmössä. Kunhan muistaa maistaa välillä. Vinkki: laita mausteen harsoliinan sisään, ja tee siitä pieni paketti. Tätä voi käyttää sitten useamman kerran. Voit käyttää uuttamisessa myös teesihvilää.


Valitse hyvä karpalomehu, kiehauta se pakastekarpaloiden kanssa. Lisää vaniljasiirappi ja anna jäähtyä. Lisää punaviini, sekoita ja siivilöi mausteet pois. Vaniljasiirappi leikkaa hapokkuuden, joka tulee pakastemarjoista. Voit vahvistaa vielä portviinillä tai Becherovka-liköörillä. "Kossuglögin" voi unohtaa ja tutustua laadukkaiden alkoholien tuomaan lisämakuun ja selkärankaan; Konjakki, Bourbon, Genever tai esim. väkevöidyt viinit.
 

Meidän ehdoton pikkujouluvinkki on kokeilla ja testata rohkeasti. Tehkää omia glögejä, siirappeja ja hakekaa uusia makuelämyksiä. Itsetehdyssä näkyy aina käden jälki. Niin myös meillä Tornissa. 

Lämminhenkinen ja jouluntuoksuinen Torni on aina hyvä syy poistua kotoa. Yläkerran Ateljee Barissa odottaa klassikkoglögi, jolla viimeistään polkaistaan joulu käyntiin.

Tervetuloa!
 
Pikkujouluterveisin,

Atte ja Jarkko, American Bar

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti