maanantai 3. marraskuuta 2014

Irti arjesta - miniloma Helsingissä

Hotelli Tornin kutsui minut alkusyksystä yöpymään heille. Todella iloinen yllätys pimenevään syksyyn. Torni on minulle tuttu paikka, kuten taitaa olla monelle helsinkiläiselle. En kuitenkaan ollut viettänyt siellä ennen yötä, joten vastasin kutsuun tulla kiljuen kyllä. Arjen keskellä pieni miniloma tuli tarpeeseen.

Kukapa ei tahtoisi herätä pehmeistä lakanoista keskiviikkoaamuna? Suosittelen pientä breikkiä jokaiselle, oli se sitten käynti hierojalla, illallinen uudessa ravintolassa tai yöpyminen hotellissa. Kiireen voi pysäyttää itse hetkeksi.


Tiistaina töiden toimin juuri näin. Arki seis. Pakkasin kassini ja suuntasin ystäväni kanssa Kalevankatua pitkin kohti Tornia. Leikkisimme turisteja seuraavan vuorokauden. Hetkessä unohdin asuvani Helsingissä.

Vastaanoton Elina otti meidät iloisesti vastaan. Meille oli ihanasti annettu huone Tornin korkeuksista, 11. kerroksessa sijaitseva Solo Up -huone. Tässä kerroksessa oli kokonaisuudessaan neljä huonetta, joten tuntui ainutlaatuiselta majoittautua siellä.  

Ihan ensimmäiseksi huomio kiinnittyi lasiseen kylpyhuoneeseen. Joku saattaisi tätä ehkä säikähtää, mutta meistä se oli uniikki ja hauska elementti. Kun suihkussa käydessäsi voit ihastella avautuvaa kaupunkia edessäsi, ei siitä suihkunäkymät paljoa parane. Lasinen vessa toi ihan erilaista avaruuden tuntua huoneeseen. Huoneen koko tuplaantui ison peilin ja kylpyhuoneen ansiosta. 


Ihania pieniä yksityiskohtia. Jokainen vieras on yksilö. Se näkyi myös huoneessa.


Hetken ihasteltuamme maisemia, annoimme nälälle periksi. Olimme päättäneet syödä Tornissa, niin ei tarvitse hötkyillä mihinkään. Ja onhan Ravintola Torni kuuluisa laadustaan ja palvelustaan.

Eipä tarvinnut tälläkään kerralla pettyä. Jälleen kerran hatun nosto. Valtava kiitos myös ihastuttavalle tarjoilijallemme Tiialle. Hän kiikutti meille alkuun keittiön tervehdyksen. Kokki oli halunnut yllättää ajankohtaisella teemalla: kurpitsakeittoa vuohenjuuston kera.

Yllätyksen jälkeen oli vuorossa Chef´s menu, johon kuului alkuun graavattua nieriää ja pinaattipyrettä. Pääruoaksi vaihtoehtona oli joko Fasaaninrintaa ja kermaista calvadoskastiketta tai vaihtoehtoisesti kuhaa lime-fenkolikastikkeella pinaattipiirakan kera. Itse päädyin kalaihmisenä kuhaan. Nappivalinta. Ystäväni otti toisen pääruokavaihtoehdon, joten pääsin maistamaan sitäkin. Mielettömiä makuelämyksiä. Etukäteen valinta oli helppo, mutta jälkeenpäin en ehkä olisikaan osannut päättää.
 

Jälkiruoaksi suklaakakkua jäätelön kera. Se oli kruunu illalliselle.
 

Yksi Tornin parhaista piirteistä on ehdottomasti sen ravintolat. Ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, mutta silti ravintoloissa ei ole sitä yleistä hotellibaarien tunnelmaa. Jotakin erikoista huokuu koko talosta.

Olen lukenut huiman suosion saavuttaneesta Tea Time Punch -drinkistä moneen kertaan, mutta en ole vielä ehtinyt sitä maistamaan. Vihdoin oli sen aika. Tea Time!

Pääsimme seuraamaan läheltä, kuinka tämä erikoisuus valmistettiin. Baarimikko Atte tarjoili sen meille pöytiin suoraan teekannusta. Kiva huomata, että palvelukulttuuri on huipussaan. Kiitos American Barille elämyksestä.


 

Ainut miinuspuoli illassa oli se, että se vierähti liian nopeasti. Pian oli aika käpertyä vällyjen väliin. Hetkeksi istahdimme vielä ikkunalaudalle katsomaan nukkuvaa Helsinkiä. Yhtä aikaa niin pieni ja niin suuri.

Huomenta Helsinki! Voisipa joka aamu herätä noin. 11. kerroksen korkeudesta, Helsingin yläpuolelta, katsellen aurinkoista kotikaupunkia.


Aamupalalla meitä odottivat uudet herkut: jogurttia, hedelmiä, tuoretta leipää, kahvia, mehua, lämpimiä ruokia, leikkeleitä, juustoja, kalaa. Lista on loputon. Ja kahvi pöytiin kaadettuna. Olo oli kuin prinsessalla.


Irtiotosta voimaantuneena suuntasin toimistolle. Ihan uutena ihmisenä tosin. Lämpimästi suosittelen kaikille pysähtymään myös arjessa hetkeksi. Varsinkin syksyn tullen helposti uppoaa arjen kiireisiin.

Ystäväni lähetti perään vielä terveiset Tornille:

Kiitos upeasta kokemuksesta! Tornissa tiedetään, miten huolehtia vieraistaan. Olit sitten yöpymässä, drinksuilla tai syömässä. Hämmästyin näkymiä Ateljee Barista, pimeässä syksyssä kaupunki oli henkeäsalpaavan kaunis. Mieleeni piirtyi myös hulppea näkymä huoneesta ja alakerran Tea Time Punch. Ehdoton stoppi jokaiselle helsinkiläiselle tai kaupungissa vierailevalle. 

Terveisin,

Vieraskynä
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti