perjantai 15. elokuuta 2014

Vauhdikas kesätyöKesä Helsingissä alkoi periaatteessa minulla jo heti vapun jälkeen, kun kokopäivätyöt pyörähtivät käyntiin Ravintola Tornissa.

Opiskelen Järvenpään Keudassa tarjoilijaksi. Elokuussa pyörähtää käyntiin kolmas vuosi, mikä tarkoittaa, että koulua on vuosi jäljellä. Kolmas työharjoittelu oli nyt huhtikuussa, jonka nimenomaan tein täällä Tornissa. Työharjoittelun kautta pääsin sitten tänne kesätöihin. 18-vuotiaana on hienoa päästä töihin paikkaan, jota arvostetaan alallani. Vielä hienompaa on se, että nuoria palkataan kesätöihin. Kesätyö siivittää elämässä eteenpäin. 

Viiletän ympäriinsä tarjoilijana niin ravintola Tornin kuin O´Malleysin puolella. Kesätöitä on nyt takana melkein neljä kuukautta. Edellinen kesätyöpaikkani oli hampurilaisravintolassa ja tämä on hieman erilainen ilmapiiri työskennellä. Kesätyöntekijänä teen töitä 4 kertaa viikossa. Syksyllä jatkan opintojeni ohessa muutaman kerran viikossa. 


Tärkeintä itselle on ollut hyvä perehdytys, jonka avulla olen päässyt nopeasti sisälle työhön. Työnantajille lähetän terveisiä perehdytyksen tärkeydestä. Se on kaikkien etu. Täällä onkin voinut kysyä mitä vaan, kun kaikki osaavat auttaa. 

Moni tulee kesätöihin tienaamaan rahaa talvea ja tulevaa kouluvuotta varten. Onhan se kiva saada omaa rahaa käyttöön. Ei kesätyötä kuitenkaan tehdä vain rahan takia, vaan alan opiskelijan on syytä pitää mielessä, että töissä oppimaansa kannattaa pistää myös korvan taakse. Vaikka koulussa opitaan teoriat, käytäntö ja kokemus tulevat ainoastaan töiden kautta. 
 


Koulun ja työn yhdistäminen ei ole aina niin helppoa. Haluaa saada rahaa, mutta samalla menestyä koulussa. Siinä on dilemma ja aina välillä myös raskasta. Päivät venyvät pitkiksi ja yöunet jäävät vähiin.

Työelämä on pakko uskaltaa kohdata. Ilman kokemusta ei saa töitä, mutta ilman töitä ei saa kokemusta. On onni olla kivassa paikassa kesätöissä.

Kesätyöterveisin,
Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti