perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kaupungin katolla ei päätä huimaaTyö yhdessä Helsingin keskeisimmästä ja korkeimmista paikoista oli muutama vuosi sitten täydellinen osuma. Ei tietenkään mikään hiljaisin tai rauhallisin paikka, mutta sopivan vilkas.

Olen, Atte, helsinkiläistynyt lahtelainen. Kiertelin ensin yökerhoja aikani ennen kuin löysin Ateljee Barin. Baarihommien jälkeen oli kiva päästä paikkaan, jossa ei jatkuvasti jumputa musiikki. Samalla opin korkeuksista tuntemaan minulle uuden kaupungin. 

Tässä olen nyt ollut kolme vuotta. Ja voittekin arvata, että olen viihtynyt hyvin. Komiat ovat näkymät ja komia on myös miljöö – melko spesiaali työympäristö. Näköalapaikka, joka on auki vuoden jokaisena päivänä.  Kun avaamme klo 14, oven takana saattaa jo odotella jono.  

Yläkerta on aina täynnä asiakkaita ympäri Helsinkiä, Suomea ja maailmaa. Kaikki tuntuvat löytävän perille. Kapeita kierreportaita pitkin on näppärä kivuta Helsingin yläilmoihin. Moni tuleekin tänne näköalan ja maisemien takia. Tai vaikka Ateljee Barin mojitojen, joiden maine on tainnut kiiriä ympäri kaupungin. Vapaa-aika on ehdotonta vastapainoa jokaiselle työlle. Sen tärkeyttä ei tule unohtaa. Paras kikka itselle on metsässä rauhallinen vaeltelu tai kiipeily. Kiipeilyseinällä ei voi ajatella muuta kun kiipeilyä. Tärkeintä on päästä välillä keskustan hälinästä metsään, luontoon ja hiljaisuuteen. Useimmiten minut voi bongata kiipeilyreiteiltä: keskuspuistosta, Salmisaaresta tai esimerkiksi ulkomailta.  

Olen nyt kiipeillyt 2,5 vuotta. Kaikki ”pakolliset” kokeilut, kuten maraton on jo tehty, joten nyt voin keskittyä täysillä tähän. Kiipeillessä kilpailet koko ajan itseäsi vastaan, et muita. Voit jatkuvasti kehittää itseäsi, sillä et ole koskaan valmis.
 

Parasta on se, ettei tämä ole lainkaan mikään materiaaliharrastus, vaan pelkät kengät riittävät alkuun. Suosittelen kaikkia kokeilemaan ainakin kerran, kehon koordinaation kannalta todella hyvä liikuntamuoto.

Vuoteen kuuluu aina myös yksi kiipeilymatka ulkomaille. Tänä vuonna kohteena oli Ranskan Fontaine Bleau ja viime vuonna Espanja. Takuuvarma keli, hintataso ja kivenlaatu houkuttelevat. Ehkä jonain päivänä vielä Australian Rocklandiin…

Extreme on viehättänyt minua aina, kaikki hurjempikin. Toisaalta tykkään myös suunnata rauhalliselle piknikille hyvien viinien kanssa. Viinit ovatkin jonkinlainen henkireikä, josta ammennan jatkuvasti uutta tietoa. Parhaiten oppii, kun maistelee itse.

Itse suosin saksalaisia Rieslingejä. Siinä kaikille hyvä kesävinkki! Parhaat viinit saat tilaamalla netin kautta. Muista kuitenkin, että matkustaminen rasittaa viinejä. Joten ei kannata ihan heti avata, vaan anna niiden hieman levätä. 

 Nautinnollista kiipeily- ja viinikesää!Terveisin,
Atte
Ateljee Bar
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti