torstai 17. huhtikuuta 2014

Turistin silmin avautuu erilainen maailmaKevät on saapunut, ja Helsinki näyttää parhaita puoliaan pilvettömän taivaan alla. Kadut pullistelevat jo ihmisistä ja turisteista. Me, Tornin väki, pyörimme ja hyörimme Helsingin ytimessä päivittäin, mutta silti meiltä saattaa jäädä huomaamatta kaupungin pienet ihanuudet. Pysähdyin miettimään, kuinka eri tavalla turistit näkevät saman ympäristön, jonka me näemme joka päivä. 

Siksipä suuntasin yläkerran Ateljee Barin kyselemään vierailtamme, miltä Helsinki näyttää heidän silmin. Mikä heidät on tuonut kaupunkiin ja mikä heitä kaupungissa ihastuttaa? 
Aina on yhtä ihana saada vieraaksemme turisteja ympäri maapallon tai paikallisia kulman takaa. Osa piipahtaa, osa jää yöksi, sillä ei ole väliä. 


”Kyllä tämä on pitkien sanojen maa. Ihmiset ovat olleet ystävällisiä, vaikka kieli on kyllä kieltämättä hassun kuuloista. Helsinki on yksi välietappini Pohjois-Euroopan kierroksella. Ehdottomasti näkemisen arvoinen myös näin yläilmoista.
                                                                                                         - Meksikolainen turisti


 
“Tulin töiden takia Helsinkiin, mutta tänään on ollut lomapäivä. Meri, luonto ja ihmiset tekevät kaupungista ainutlaatuisen. Täällä yläilmoissa on hyvä ottaa hieman henkeä ennen kaupunkikierroksen jatkumista.”
                                                                                                         - Turisti Saksasta
“Helsinki on meille uusi tuttavuus. Ihastuttava kaupunki. Tulimme päiväsiltään käymään, joten varmasti jää nähtävää seuraavaankin kertaan nähtävää. Ovatko ilmat aina näin hyvät?” 
                                                                                                       
                                                                                                         - Tyttöporukka Virosta

”Viimeksi lomailin Helsingissä keskitalvella. Nyt näen tämän ihan eri valossa. Ihmiset ovat kaduilla ja kaikki näyttää eloisalta. Vaikuttaa, että jokaisesta hetkestä nautitaan täysillä. Suuntaan seuraavaksi kävelylle merenrantaan. Parhaita puolia onkin kaupungin koko – joka puolelle pääsee kävellen."
                                                                                                           - Tyttö Yhdysvalloista”Kaupunki on täynnä nähtävää, ja kaikki tuntuu olevan lähellä. Tulemme juuri Suomenlinnasta, jonne ystävämme meidät vei. Siellä aukesi aivan uusi puoli kaupungista. Täällä taitaa olla silti kaupungin parhaat näköalat.”
                                                                                                       - Englantilainen pariskunta

  Ateljee Bar on myös suomalaisten ja paikallisten suosikki. ”Turkulaiselle Helsinki on valtava, lontoolaiselle varmaan mukava pikku kaupunki”, naurahtaa turkulainen herrasmies. 

Tapasin yläkerrassa myös monta paikallista kaveriporukkaa, jotka olivat tulleet nauttimaan kevätpäivästä kattojen ylle. Kaikille paikka oli tuttu ja kesän vakiolistalla. Moni vieraistamme tuleekin yläkertaan nauttimaan Ateljeen kuuluisia mojitoja maisemaihastelun lomassa. Eikä vain mojitoja, vaan kaikenlaista drinkkiä.

”Maisema tuo tänne aina uudestaan ja uudestaan. Helsingissä viehättää sen koko ja kompaktius. Tuon tänne Ateljee Bariin aina kaikki vieraani, ilman täällä piipahtamista ei voi tutustua Helsinkiin.”
                                                                                                     - Helsinkiläinen kaveriporukka
”Vehreys, puistot, kauniit rantaviivat, inhimillinen mittakaava, puistopiknikit, risteilyt merellä ja Suomenlinna. Nämä sanat kiteyttävät koko kaupungin, kiteytti paikallinen seurue.            
                                                                                                                  

Tätä mieltä olivat meillä vierailleet turistit - Helsinki on ainutlaatuinen.


Aurinkoista pääsiäisaikaa kaikille!

Keväisin terveisin,
Riitta
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti