perjantai 28. helmikuuta 2014

Totuus tulee lasten suusta

Viime viikko huristeltiin täällä lasten matkassa lomaillen. Etelä-Suomen hiihtolomat ovat nyt takanapäin, tällä hetkellä lomailusta nauttii Väli-Suomi ja ensi viikolla loput.

Lomaa ei tällä kertaa vietetty perinteisesti hiihtäen ja pulkkaillen, mutta onneksi vaihtoehtoista tekemistä löytyy aina. Osa perheistä suuntasi shoppailemaan ja nauttimaan hyvistä ostosmahdollisuuksista. Myös Linnanmäen merimaailma SEA LIFE oli perheiden suosikkikohde. Ja tietty Rautatieaseman Jääpuisto tuo ripauksen talven tuntua keskelle kaupunkia.


Meillä Tornissa koko viikko oli täynnä ihania kohtaamisia lasten kanssa. Ikimuistoiset kohtaamiset jäivät mieliin, tässä muutama esimerkki:

5-vuotias Selma oli meillä kaksi yötä talvilomalla vanhempien kanssa. Toiset kaksi yötä lomasta he suuntasivat Ruotsin risteilylle. Selma ja vanhemmat lupasivat tulla uudestaan Torniin kesällä juhannuksen jälkeen, kun on leikkihuonekin esillä.

”Kävimme luonnontieteellisessä museossa ja näimme siellä luurankoja. Minä en pelännyt niitä ollenkaan!”


Lomaa meillä vietti myös vanhempiensa kanssa pieni tyttö Oulusta. Annoimme hänen valita mieluisensa jäätelöpuikon pakastimesta. Yllätimme pikkuisen viemällä jäätelön hänelle hopealautasella.

”Nyt olen kuin prinsessa, asun tornissa ja syön hopealautaselta.”Kyselimme myös muilta pikkuvierailtamme, miltä loma on Tornissa tuntunut. Saivat antaa risuja ja ruusuja. Eikö se niin mene, että lasten suusta tulee totuus?

Mistä sinulla tuli hyvä mieli?

”Kylvystä” (Emilia 10v.)
”Aamupalasta” (Heidi)
”Ystävällisestä henkilökunnasta” (Päivi)
”Tornin maisemista” (Olivia 8 v.)
”Tämä oli paras hotellikokemus!”
”Mukava huone ja aamupalakin oli hyvää. KIITOS mukavasta palvelusta!”

Missä voisimme vielä petrata?

”Hissit. Liian vähän hissejä.” (Heidi)
”Olin kipeä!” (Olivia 8v.)

Entä mitä muuta kertoisit lomastasi?

”Oli niin ihanan lämmin kylpy!” (Emilia 10v.)
”Vois tulla vaikka uudestaankin.” (Heidi)
Tyynyjä oli hyvä valikoima!” (Päivi)
”Ei nyt tuu mitään mieleen.. Kiitos!” (Olivia 8v.)


Jotta seuraavakin loma lasten kanssa olisi yhtä onnistunut, listasin Hotelli Tornin vinkit onnistuneelle perhelomalle:

Suunnittele ja ennakoi
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Nauti lomasta
Hyvää loma on kiireetöntä. Asioita voi tehdä ihan spontaanisti. Ei siis kannata suunnitella lomaa aivan täyteen.

Osaa sanoa ei
Lomaan liittyy hurjasti ajatuksia siitä, että mitä pitäisi tehdä. Onneksi lomalla ei tarvitse. Lomalla tehdään sitä, mitä huvittaa.

Kysy oletusten sijaan
Helposti oletetaan lasten haluavan kiertää kaikki retkikohteet, mutta todellisuudessa lapsi saattaakin unelmoida vapaa-ajasta.

Älä anna yllätysten yllättää
Lomallakaan kaikki ei aina mene niin kuin pitäisi. Varaudu yllätyksiin ja suhtaudu epämiellyttäviin yllätyksiin positiivisesti.
Ei muuta, kun seuraavaa lomaa suunnittelemaan! Toivottavasti pulkkamäkiin päästään vielä siellä pohjoisemmassa Suomessa. Mukavia lomahetkiä!

Riitta
Ravintolapäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti