keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Lupa sooloilla

Vuoden 2013 keväällä meistä tuli virallisesti Solo Sokos Hotel Torni. Nyt takana on kymmenisen kuukautta Solo-taivalta. Upea taival, upea henkilökunta!

Solo-ajatuksen taustalla on yksilöllisten hotellien esiinmarssi. Sanalla sanoen ne ovat ainutlaatuisia paikkoja, joilla on tuhansia tarinoita kerrottavanaan. 

Tammikuussa 2013 oltiin koko Solo-ajattelun lähtökuopissa. Esimiesvalmennusten jälkeen kokoonnuimme Tornin henkilökunnan voimin Hotelli Presidenttiin. Oli henkilöstön koulutuksen vuoro. Sillä aikaa täällä hääräsivät työntekijät muista yksiköistä. Henkilöstön valmennus kesti yhden päivän ja avot, johan alkoi tapahtua. Yksikin päivä voi olla ratkaiseva.


Meillä sooloilu näkyy talossa vähän joka kulmassa: varustelussa ja palvelussa. Huoneisiimme se toi lisävarusteina mm. erikokoisia tyynyjä ja kehonlämpöön mukautuvat patjat. Ja kyllä vain, kerroshoitajamme kantoivat patjat jokaiseen 152 huoneeseemme. Mitä emme tekisi asiakkaidemme eteen?

Koulutuksen aikana käytiin läpi tietty arvomaailma ja mitä se käytännön tasolla tarkoittaa. Osastojen välinen yhteistyötä korostettiin. Yhdessä sovitut pelisäännöt tarkoittavat, että jokainen sitoutuu niihin.


Solo lanseerattiin virallisesti sitten maaliskuussa. Meillä muutos oli jo osittain tapahtunut. Joskus se vaatii sen, että lähdetään omista ympyröistä pois ja katsellaan omaa toimintaa ulkopuolisen silmin.

Myös painomateriaaleja muuttui. Teksteihin haettiin hieman uutta henkeä ja sävyä. ”Tukka hyvin, kaikki hyvin” tai ”Peseytyisitkö kanssani?”


Aamiaisestamme tuli Solo-aamiainen, joka sisältää itse leivottua leipää, paikallisia herkkuja sekä tuoksuvan kahvin hymyn kera pöytään tarjoiltuna. Ja yllin kyllin muita herkkuja.

Solo ei tullut itsestään. Ihmiset tekivät meistä Solon. On ollut hienoa nähdä, kuinka työtekijät ovat kasvaneet. Omassa työnkuvassani Solo näkyi laajempana asiakaspintana ja toimistossa vietetyn ajan vähenemisenä. Antoisin oppi on varmasti ollut tarinan kuunteleminen. Jokaisella meistä on tarina kerrottavana. Riittää, että sen pysähtyy kuuntelemaan.

Päällimmäisenä vuodesta jää mieleen ylpeyden näkyminen ja inhimillinen nöyryys. Talolla on loistava pitkä historia, mutta samalla valmius vastaanottaa se, mitä jokainen päivä tuo tullessaan. Onhan tämä haastanut myös vieraat antamaan palautetta. Tavoite on kehittää taloa yhdessä vieraiden kanssa paremmaksi ja paremmaksi. Tärkein palaute tulee asiakkailtamme ja ehkä sen suhteen voisimmekin sanoa onnistuneemme.


Solo-ajattelu on osoittanut meille, ettei mikään ole itsestään selvää. Eihän tämä helppo tie ole ollut, mutta sitäkin antoisampi! On ymmärretty, että pienetkin asiat ovat merkityksellisiä.

Omalta osaltani lanseeraukset eivät vielä ole ohi, vaan siirryin vuoden alusta S-ryhmän sisällä toisiin tehtäviin. Jatkan ketjuohjauksesta käsin sitä työtä, mitä Tornissa on viime vuoden aikana tehty. Tornissa taas seuraavan on hyvä jatkaa tietä, jota Torni kulkee.

Aurinkoisin pakkasterveisin,
Markus
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti