perjantai 15. marraskuuta 2013

Puunaten ja tuunaten – saumaton yhteistyö loistaa TornissaTänään työn alla ovat olleet pari huoltokeikkaa sekä muutaman kylppärin uudelleen laatoitus. Joka päivä löytyy jotain huollettavaa tai pientä puunattavaa. Elämisen jäljet näkyvät, ja niin kuuluukin näkyä. Sitä vartenhan me täällä olemme – minä, Jani ja toimeliaat kerroshoitajamme. 

Minä olen Hotelli Tornin siivouspäällikkö, Margareta. Minua kutsutaan myös talon emännäksi. Jani taas on Tornin huoltomies, joka rientää paikasta toiseen aina puhelimen pirahtaessa. Kerroshoitaja ja emäntä ovat talon silmät, huoltomies talon korjaava käsi. Kukaan ei korjaa, jos vikoja ei tiedetä.


Tornista pitävät huolta parikymmentä henkilöä. Talo on tasan tarkkaan siinä kunnossa, johon se meidän jäljiltä jätetään.

Minulla on kolmas vuosi menossa Tornissa. Itsensä likoon laittaminen on tämän työn paras anti. Koskaan ei tiedä, mitä päivä tuo tulleessaan, mikä tuokin ekstrahaastetta työhön.

Hyvän huollon ja kerroshoitajien työn taustalla komeilevat aukoton suunnittelu ja jatkuva seuranta. Yhteistyötä unohtamatta. Kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen, päästään rivakasti tarttumaan asioihin. 


Jaksoittaisia, viikoittaisia sekä päivittäisiä töitä. Uuden ohjelmamme, Serviatorin, avulla seurataan tulevia töitä, puutteita ja suunnitelmia. Paperisten lappujen liimaaminen seinille alkaa olla ohitse. Nykyään kerroshoitajilla on käytössään siivouskärryissään iPadit. Kyllä on työ helpottunut ja tieto kulkee vikkelämmin kerroshoitajien, huoltomiehen ja respan välillä.

Myös vikailmoitukset saadaan suoraan huoltomiehellemme. Jani kuittaa ja kiiruhtaa paikalle. Hän hoitaa kaikkea mahdollista Tornissa: huonekeikkoja, ilmastointia, palokaappeja ja lämmitystä. Hotelli on aina vähän erilainen ympäristö työskennellä – talo ei ole koskaan tyhjillään. Hetki sitten Jani taas saapuikin mustan vihkosensa kanssa. Vaikka me siirryimme iPad-aikaan, Janilta löytyy taskustaan oma pieni vihko, jonne tärkeät asiat merkataan. Jokainen tavallaan. Huoltokohteet pääsevät niin sanotusti kirjaimellisesti mustalle listalle.

Kiitos ohjelmien ja hyvän tiedonkulun, tiedämme mitkä huoneet ovat pois käytöstä ja minne mennä seuraavaksi. Jos kukaan ei ilmoita ongelmista tai puutteista, emme mekään niitä tiedä. Siksi kävelemme aina tutkaillen ja tarkkaillen ympärillemme. 

Tänään vuorossa on vielä lamppujen vaihtoa ja pientä pintatyötä. Niin se käy näppärästi, kun sen osaa.
 


Ilman säännöllistä huolehtimista, edessä on pikkuhiljaa kaaos. Emännällä on loppujen lopuksi vastuu siitä, että työt tulee tehtyä ja työn laatu on hyvää.  Katson kaiken perään pyörien vähän siellä sun täällä. Aina, kun puhelin piippaa, riennän paikalle. Kaiken sen takana, mitä Tornissa tapahtuu, on saumaton yhteistyö. Osaavat henkilöt tekevät loisteliaan Tornin.  


Margareta
Tornin siivouspäällikkö
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti