perjantai 13. syyskuuta 2013

Kun talo koristautuu punaiseen


On kaunis syyskuinen päivä, ulkona paistaa aurinko täydeltä terältä. Istumme alas miettimään tulevaa joulua. Se on niin lähellä ja niin kaukana. Ironista kyllä, vastapäisellä terassilla ihmiset nauttivat iltapäiväkahvejaan auringossa. Niin se joulu vaan tulee joka vuosi yhtä yllättäen, vähän kuin hiipii varkain. 

 

Joulussa pätee kultainen sääntö, tee toisille niin kuin itse haluaisit tehtävän sinulle. On ihana laittaa joulua toisten iloksi – asiakkaille ja tietenkin myös henkilökunnalle. Hössötetään, laitetaan, puunataan ja nautitaan joulun tunnelmasta. Joulu saa myös henkilökunnan herkistymään.

Laita jo ensi vuodelle varaus”, huikattiin viime vuonna joulun aikaan. Paras palaute tulee suoraan asiakkaalta. Jouluvarauksia tippuu nyt kovaa vauhtia, osa varauksista tuli alkuvuonna heti joulun jälkeen.  


Monta asiaa onkin mietittävänä hyvissä ajoin ennen joulua. Suunnittelussa on jo täysi pöhinä päällä. Olen Riitta, Tornin ravintolatoimenpäällikkö ja vastuullani joulujärjestelyissä on koko toiminnallinen puoli: työntekijämäärät, raaka-ainemäärät, unohtamatta esimerkiksi kinkun hankintaa. Isolle määrälle joulun tekeminen ei käy käden käänteessä. Kollegani Margareta taas vastaa vanhan läpikäynnistä, koristeiden hankinnasta sekä talon somistelusta. Yhdessä rakennamme Torniin joulun. 


Joulubuffetin sisältö mietittiin jo elokuussa. Nyt mietitään lisätyöntekijöiden tarvetta joulun ajalle. Margareta haki tänäkin vuonna joulukoristeet Puolasta asti. Kesäpihalle nousevat joulukuusi sekä ulkoköynnökset, valoja laitetaan ympäri taloa, pieniä kukkia ja kuusia asetellaan sinne tänne.  Baareihin ilmestyvät kynttilät ja tuikut. Talon kaikki Iittalan kivituikutkin vaihdetaan joulun alla punaisiksi. Pian koko talo hehkuu kultaisena ja punaisena. Viime kerrasta oppineena, ainakin joulukuusi tuetaan paremmin pystyyn.  Tuo ressukka ei meinannut viime vuonna millään pysyä pystyssä. Seuraavaksi mietimme yhdessä astioiden ja pöytäliinojen tarvetta. Muistilistalta ovat vielä raksimatta: pöytäkartan teko, kuusen varaaminen sekä joulupukin varaus aatoksi. Onneksi on vielä 102 yötä jouluun.

Jäämme odottamaan kaunista valkoista joulua – joulua, joka ei koskaan ole samanlainen.

Tunnelmallisin terveisin,
Riitta ja Margareta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti