keskiviikko 28. elokuuta 2013

Keittiömestari Lotta hakee puuttuvan kalan vaikka taksilla


Hotelli Tornin olemassaolon tiesin jo Kokkolassa asuessani. Olin kuullut puhuttavan Tornin hengestä, eikä se ollut vain puhetta. Tunsin tuon kuuluisan viehätyksen pari viikkoa sitten astellessani uuteen työpaikkaani. Olen Lotta, Tornin uusi keittiömestari. 

Nainen keittiömestarina on Helsingissä melko outo näky, mutta ei kuitenkaan harvinainen. Oma innostus lähti äidin jalanjälkiä seuraten. Suvussa kulkee nimittäin tämä homma. Kokki on ollut kirkkaana ammatillisena päämääränä aina. Ehkä se on oikean ammatinvalinnan merkki, kun vapaa-ajallakin kädet syyhyävät ruoanlaiton pariin, eikö?


Mahdollisuus työskennellä Ravintola Tornissa on aivan mieletöntä. Talon vanha historia toki tuo tietynlaista painetta, mutta positiivisessa mielessä. Saan luoda historiallisen talon peruspilareihin oman näköiseni panoksen. Urakehityksen kannalta on hyvä, että ravintoloiden ruokamaailmat eroavat toisistaan. 

Tällä hetkellä meitä on Ravintola Tornissa minä ja 10 kokkia. Aamu alkaa kahdeksan tienoilla toivottamalla huomenet ja nauttimalla aamukahvit työkavereiden kanssa. Työympäristö on tärkeä, mutta vielä tärkeämpiä ovat työkaverit. He tekevät arjesta juhlaa. Ravintola-alalla usein erilaiset persoonat yhdistyvät, räväkätkin sellaiset. Meillä keittiössä nauru raikaa, mutta työntekoon suhtaudutaan silti vakavasti. Ilmapiiri on rennon humoristinen.
Entä koetellaanko koskaan hermoja? Tietysti. Kaikki ei voi aina mennä putkeen, ei meillä, eikä muualla. Mutta tällä alalla sellaisen ei saa antaa vaikuttaa työntekoon. Eteenpäin mennään. Ongelmat ratkaistaan luovuudella; puuttuva kala haetaan vaikka taksilla, jos on tarve. Keittiössä pitää olla tietynlaista kovuutta, lujuutta ja nöyryyttä. Keittiössä ”oho” tarkoittaa, että asia tehdään uusiksi eikä anneta periksi. 

Moni varmaan ajattelee, ettei kokki käy vapaa-ajallaan syömässä ravintolassa. Mutta kokki, jos kuka, arvostaa muiden tekemää työtä keittiön puolella. Ja Mäkkärin autokaistallakin saatan piipahtaa.  

Vinkkinä kaikille: intohimoinen ote työhön näkyy lopputuloksessa. Tee työtä, josta nautit! Nähdään Ravintola Tornissa!


Mausteisin terveisin,

Lotta
Keittiömestari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti