keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Vettä väkevämpi vesitorni


Ilmalaivapysäkki, näköala-wc, vaihtuvat taidenäyttelyt, Suomen ensimmäinen Mojito.

Jo useampi sukupolvi on nauttinut vuonna 1951 avatun Ateljee Barin erikoisuuksista. Tämä 70 metrissä sijaitseva vettä väkevämpi vesitorni on tullut tutuksi täysimittaisena cocktail-ravintolana.


Kenties mielenkiintoisin yksityiskohta Ateljee Barin historiassa lienee 1930-luvulla avattu kulkuyhteys Tornin katolle, johon rakennettiin myös kiinnityspaikka Helsingissä vierailleelle saksalaiselle Graf Zeppelin -ilmalaivalle. Tätä kautta arvovieraat voisivat laskeutua tikapuita pitkin Torniin cocktailille. Loppujen lopuksi ilmalaiva ei kuitenkaan kiinnittäytynyt Tornin katolle. Kulkuaukko katolle on olemassa vieläkin, voit nähdä sen Ateljee Barin katossa baaritiskin vieressä.


Suurelle yleisölle kuuluisammaksi muodostunut Ateljee Barin näköala-wc on todennäköisesti kuullut ja nähnyt yhtä sun toista vuosien kuluessa. Wc:n rakennusvaiheessa silloinen hotellinjohtaja ei tosin ollut samaa mieltä avonaiseksi jätettävistä ikkunoista. Luultavasti yksikään asiakas ei ole tähänkään päivään mennessä asiasta valittanut…

Yksi vanhimmista Tornin traditioista on ollut tarjota nuorille, lahjakkaille taiteilijoille mahdollisuus saada työnsä esille Ateljee Barin seinille. Maksuna näyttelytilasta hotelli on perinyt yhden töistä, joka näyttelyn jälkeen on päässyt koristamaan hotellin käytävien seinää. Vuodesta 1951 asti hotellin omistuksessa onkin jo yli 200 taideteosta!

Ja sitten ne drinkit. Cocktailit ovat aina olleet vieraiden suosiossa. Listan kenties vanhin juoma on Mika Myllärisen vuonna 1996 Suomeen tuoma alkuperältään kuubalainen Mojito, joka oli sen ajan kummallisuus ravintolamaailmassa. Tuore lime, minttu, ruokosokeri, rommi soodavedellä pidennettynä ei nimittäin siihen aikaan lukeutunut jokaisen baarin perusvalikoimaan Suomessa. Nykyisin parhaana iltana saatamme rakentaa ja ravistaa toista sataa Mojitoa.


Vaikka työskentelemme Helsingin korkeimmalla paikalla sijaitsevassa cocktail-baarissa, eivät päämme ole pilvissä. Palvelemme mielellämme jokaista vierastamme ja tarjoamme samalla ainutlaatuisen kokemuksen näköaloineen arjen yläpuolella. Tavataan siis huipulla!

Terveisin

Ateljee Barin baarimestarit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti